5e editie Unseen Photo Fair

Amsterdam weer middelpunt nieuwe fotografie in september 2016

 

Unseen is dè internationale fotografiebeurs met festival volledig gericht op nieuwe fotografie. De vijfde editie van Unseen presenteert wederom een top lijst van meer dan 50 galeries met het nieuwste werk van ruim 150 kunstenaars, en een uitgebreid beursprogramma. Het afgelopen jaar mocht Unseen ruim 20.000 internationale bezoekers verwelkomen.

Unseen Photo Fair © Marcel Einderhand

Unseen Photo Fair © Marcel Einderhand

 

Festival

Een week voordat de centrale beurs op het Westergasfabriekterrein opent start de tweede editie van het Unseen Festival. Dit festival speelt zich af in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Tien dagen lang is deze wijk, die grenst aan het beursterrein, het toneel voor een vol programma met diverse tentoonstellingen en activiteiten, die op verschillende locaties te bezoeken zijn.

 

Photo Fair

Unseen Photo Fair vindt plaats op het Westergasfabriekterrein van 23 tot 25 september. De 53 deelnemende internationale galeries brengen op Unseen Photo Fair de meest recente ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie voor het voetlicht door opkomend talent en ongezien werk van gevestigde namen te tonen (zo is er o.a. werk te zien van Isaac Julien, Anton Corbijn, Antoine d’Agata en Zanele Muholi). De beurs is bovendien een belangrijke plek voor discussie, dialoog en de uitwisseling van creatieve ideeën met een gevarieerd programma vol lezingen, debatten en een boekenmarkt, waar professionals en geïnteresseerden uit de internationale fotografiewereld elkaar ontmoeten.

 

Unseen Photo Fair © Vincenzo Truppo

Unseen Photo Fair © Vincenzo Truppo

 

Campagne-kunstenaars: Christto & Andrew

Elk jaar geeft Unseen een getalenteerde kunstenaar de opdracht om het jaarlijkse campagnebeeld te maken. Unseen kondigt met trots aan dat dit jaar het kunstenaarsduo Christto & Andrew is gekozen. Christto Sanz & Andrew Weir (1985, Puerto Rico, 1987, Zuid Afrika) kregen de opdracht de campagnebeelden te maken die in de komende maanden zullen worden gelanceerd. Het duo maakt zeer gestileerde en kleurrijke beelden waarmee zij de constructie van identiteit in de huidige maatschappij onderzoeken en visualiseren. Voormalig campagnefotografen van Unseen zijn o.a. Viviane Sassen (2013) and Lorenzo Vitturi (2014).

 

Unseen Festival 16 – 25 sept – Spaarndammerbuurt, Amsterdam


Unseen Photo Fair 23 – 25 sept – Westergasfabriek, Amsterdam


www.unseenamsterdam.com

 

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl