Art Rotterdam 2017

Van donderdag 9 februari tot en met zondag 12 februari 2017 opent Art Rotterdam 2017 zijn deuren voor het publiek. Locatie is wederom de Van Nellefabriek, het icoon dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO prijkt. In 2015 sprak Le Monde van ‘een van de beste kunstbeurzen van het afgelopen jaar’ en volgens Huffington Post mag Art Rotterdam zich tot de top vijf van de winterbeurzen rekenen. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen. Net als in eerdere jaren richt de beurs zich uitsluitend op jonge kunst en bestaat haar veelgeroemde presentatie uit een variëteit aan tentoonstellingsmodellen.

Variatie aan modellen

De New Art Section, samengesteld door curator Natasha Hoare, omvat werk van de allerjongsten onder de internationale kunstenaars. In 2017 zijn dat er eenentwintig. In de Main Section presenteren zeventig toonaangevende galeries, waaronder alle Nederlandse toppers, de laatste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst. Projections, de sectie voor videokunst en film, toont twaalf video’s op grote, vijf meter brede projectiewanden. Ter bevordering van de concentratie beschikt iedere video over een eigen geluidsdouche.

Art Rotterdam 2017. foto: Geert Broertjes

Art Rotterdam. foto: Geert Broertjes

Projections is de afgelopen vier jaar een succesvolle springplank gebleken. Werken van meerdere exposanten zijn opgenomen in museale collecties of te zien op grote internationale tentoonstellingen. Voor de tentoonstelling Prospects & Concepts is gekozen voor het oude distributiecentrum van de Van Nellefabriek. Deze enorme ruimte van 2.500 m gaat onderdak bieden aan het werk van de ongeveer 60 jonge kunstenaars die in 2015 van het Mondriaan Fonds een stimuleringspremie hebben gekregen. Curator is Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Intersections, de afdeling voor installatie- en performancekunst, zetelt tijdens deze achttiende editie voor de derde keer in de oude werkplaatsen van de fabriek.

Art Rotterdam 2017. foto: Geert Broertjes

Art Rotterdam. foto: Geert Broertjes

Art Rotterdam 2017

Van Nelle Fabriek | Van Nelleweg 1 | 3044 BC | Rotterdam

  • Donderdag 9 februari, 11.00 – 19.00 uur 2
  • Vrijdag 10 februari, 11.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 11 februari, 11.00 – 19.00 uur
  • Zondag 12 februari, 11.00 – 19.00 uur

Entree € 17,50, online tickets € 13,50, kinderen tot 12 jaar gratis entree

Voor meer informatie: www.artrotterdam.com

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!