Art The Hague 2018

Art The Hague 2018

Art The Hague 2018, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrast in 2018 kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk van zowel internationaal kunstenaars als jonge kunstenaars die nog niet zo lang geleden de academie hebben verlaten. Behalve gerenommeerde galeries als Livingstone Gallery en Maurits van de Laar, nemen ook jonge galeries zoals Assembled by Root en twelve twelve Gallery deel aan de beurs. Torch uit Amsterdam toont een solo-presentatie van het werk van icoon Philip Akkerman. Het randprogramma van Art The Hague omvat onder meer de verkooptentoonstelling ATH Drawings ‘werk op papier’, Young Collectors Day, talkshows over hedendaagse kunst en speciale tours.

Kunstwerken 

QLICK gallery: Kylli Sparre zien. Een preview van haar nieuwe werken, “Poise”

Kylli Sparre, Poise, 2018

Kylli Sparre, Poise, 2018

QLICK gallery: Charlie Kitchen Deze jonge kunstenaar afkomstig uit Texas, USA, heeft nog nooit eerder geëxposeerd in Europa en wij zullen van hem analoog werk meenemen. Het uitgestrekte en gevarieerde landschap van Texas is zijn meest recente fotografische muze geweest. Het is echter niet zo dat Charlie een nomade is met een camera die alleen door de stoffige wegen dwaalt op zoek naar het perfecte uitzicht. Charlie beschouwt zijn werk als een verkenning van de relatie tussen geometrie en fotografie. Vooral door de geïdealiseerde weergave van het landschap te vermijden en de visuele dichotomie van geometrische versus organische vormen te omarmen.

Charlie Kitchen, Rattlesnake Canyo, 2016

Charlie Kitchen, Rattlesnake Canyo, 2016

Maurits van de Laar: ‘Als schilder suggereer ik door de keuze van voorwerpen en figuren een narratieve samenhang op doek.’ Andrea Freckman. Galerie Maurits van de Laar brengt dit jaar weer prachtig mooi werk van Andrea Freckmann, zoals Sommergegacker, 2018, olieverf op linnen, 90 x 80 cm

MEET THE ARTIST: Mbali Ma in haar studio. Geen Afrikaanse kunst door een westerse lens, maar Afrikaanse kunst gezien door Afrikaanse ogen. Vorig jaar maakte we voor het eerst kennis met Red Room Gallery uit Kaapstad. Dit jaar zijn ze terug! Met het werk van de Zuid Afrikaanse kunstenaar Mbali Ma Dhlamini!

Torch – Phillip Akkerman

MEET THE ARTIST: Philip Akkerman zijn werk staat centraal in de beeldcampagne van rt The Hague. Overal in de stad zal je portretten van Philip tegenkomen. De kunstenaar schildert sinds 1981 vrijwel uitsluitend zelfportretten. In ruim dertig jaar tijd heeft hij een oeuvre opgebouwd van meer dan zesduizend zelfportretten. Op dit punt in zijn carrière heeft Akkerman geen behoefte meer aan een spiegel. Na duizenden zelfportretten blijft de schilder zichzelf nog steeds ontdekken. Philip Akkerman, wordt gerepresenteerd door Torch Gallery uit Amsterdam.

Art The Hague 2018

Art The Hague 2018

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!