Chung-Hsi Han

Hendrik van Leeuwen schreef over Chung-Hsi Han’s werk: ‘De kracht achter Chung’s intuïtieve werk is de kracht van de natuur. Hij kwam voor het eerst in contact met de natuur toen hij van 1986 tot 1991 werkte als hangbrugbouwer in Nepal. Opgeleid als civiel ingenieur aan de Technische Universiteit Delft had hem geleerd hoe de mensheid de krachten van de natuur gebruikte, maar het gaf niet de enorme impact aan van een hard landschap zoals het Himalayagebergte.

Dagenlang liep hij langs geitenpaden van de ene bouwlocatie naar de volgende. Geestelijk en fysiek was de ervaring zo inspirerend dat de jonge man van Chinese afkomst besloot om het lot dat zijn ouders voor hem hadden gevormd te heroverwegen. Alleen in de kunst vond hij dat hij de creatieve en destructieve kracht van de natuur kon verkennen ‘(2005).

De start werd gemaakt aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (1993-1997). In 2003 kreeg hij een basisstipendium, een beurs bij FVBK op basis van de kwaliteit van zijn werk. Het was pas in 2006 toen zijn hoofdactiviteit zijn werk op papier werd. Hij blijft echter doorgaan met werken op canvas. Hendrik van Leeuwen eindigt zijn artikel: ‘Onder de complexe huid van canvas en papier bevindt zich een dringende innerlijke behoefte. Zoals Chung zegt, zijn werk is afkomstig van een ‘zwarte bron’ die tegelijk sterk en mysterieus is. ‘

Samen met Online Galerij komt Chung zelf graag thuis langs met een aantal schilderijen om rustig te bekijken of kleur en formaat passen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Werk