Daan Noppen

Nederlandse, 1977

Daan Noppen is geboren in Arnhem (Nederland) en is inmiddels een internationale kunstenaar die zich vooral focust op tekeningen en schilderen.

Hij is vooral bekend van zijn realistische en groter dan levensgrote tekeningen van portretten en lichamen. Natuurkunde en de relatie tot ons wezen, onze emoties, speelt een grote rol in zijn werk.

De artiest speelt met noties van de realiteit door tijd te projecteren als een fysieke dimensie. In plaats van iets ‘wetenschappelijk’ te worden, opent dit een visuele wereld van onze verborgen lagen en onze verlangens, onze pijn en onze roep om bemind te worden.

De kunstenaar Daan Noppen geeft een speciale dynamiek mee aan zijn potloodtekeningen van stillevens en portretten. Zijn werken zijn niet alleen opvallend door hun precieze gelaagdheid van details, maar ook in hun enorme omvang. Deze omvang geeft zijn onderwerpen een meer voelbare aanwezigheid.

Wanneer je beter naar zijn werk kijkt toont het werk wiskundige vergelijkingen tussen zijn penseelstreken en onze realiteit.

Het werk van Daan Noppen is tentoongesteld in New York (VS), Mexico DF (Mexico), Shanghai (China), Metz (Frankrijk), Luxemburg (Luxemburg), België en Nederland.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Werk van Daan Noppen

Meer informatie over Daan Noppen

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.