Daniel Martin

Nederlandse, 1982

Daniel Martin creeert zijn werk door de vervorming en recreatie van materie. Hij onderwerpt zijn sculpturale schilderijen aan de beheersing van toeval en fouten. Zijn collageportretten ademen een universum van onontdekte menselijke artefacten en transmutatiestructuren.

Daniel (1982) woont en werkt in Leiden, Nederland. In zijn huidige werk
zoekt hij naar de transmutatie-eigenschappen van materie. De portretten en sculpturen hebben geen vaste vorm en hebben verschillende realiteiten over hoe ze kunnen worden waargenomen.

Om nieuwe vormen te bereiken snijdt Daniel schilderijen op, vindt dingen op straat en gebruikt creaties van anderen. De losse elementen van deze inspanningen worden gebruikt als onsamenhangende penseelstreken die samen een nieuwe eenheid vormen, waardoor er opnieuw een object ontstaat dat geen waarheid in vorm houdt.

Zijn werk kan worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: portretten, landschappen en abstracties. Zijn dicht gelaagde composities zijn gemakkelijk herkenbaar en zitten vol met kleur, vorm en technieken. Ze zien er dynamisch en spontaan uit, maar zijn tegelijkertijd evenwichtig en goed doordacht.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Werk van Daniel Martin

Meer informatie over Daniel Martin

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.