Louis van der Linden

Biografie

 

Het werk van Louis van der Linden is figuratief, het onderwerp wordt waarheidsgetrouw weergegeven. Toch kan er zeker niet gesproken worden van (hyper)realisme, het materiaal (verf, kwaststreken, ondergrond) blijft zichtbaar en wordt niet volledig ondergeschikt gemaakt aan de voorstelling.

 

In het werk(en) zijn steeds twee lagen – onderwerp en schilderen – met elkaar in gesprek, strijden wisselend om voorrang. Onderwerp: ‘Verstilling’. Bij de voorstelling spelen de ervaring van het onderwerp, de herinnering en de vastgelegde beelden (meest de digitale camera als modern schetsboek) allen een rol. Schilderen: Olieverf op linnen.

 

De vertaling van het onderwerp in het medium (schetsen, opzet in potlood en in lagen schilderen) levert een aantal beeldende problemen – plaatsing in het vlak, de organisatie van de ruimte, kleur, licht en vorm, het spanningsveld tussen verf, voorstelling, vereenvoudiging, essentie en detaillering – op die niet alleen om een oplossing vragen maar ook tot onderwerp van het werk(en) worden. De vormgevende principes zijn meer dan middel, techniek alleen.

Contact

 

L.I. van der Linden
Frankenlaan 131
5037 KG Tilburg

 

M linli@home.nl
W louisvanderlinden.nl