Matthew Dibble

Amerikaanse

Het is de wens van Matthew Dibble om in de echte wereld te leven. Hij beschikt over een natuurlijke nieuwsgierigheid naar zijn plaats op deze aarde en heeft een drang naar oprechtheid in alle vormen. Zijn schilderijen zijn een glimp in wat er gebeurt wanneer dit zeer actieve innerlijke leven en de buitenwereld met elkaar in contact komen.

Hij probeert het werk te benaderen zoals een handelaar zijn werk benadert, op een heel gewone manier, met een waakzame aandacht en een zeker zelfvertrouwen dat voortkomt uit ervaring, terwijl het tegelijkertijd op zoek is naar iets nieuws. zijn doel is om onverschrokken te zijn in de studio. Jarenlang voelde Matthew dat hij risico’s nam met zijn schilderijen. Op een dag vroeg hij zichzelf al: “Wat riskeer ik hier”. Hij besefte dat hij de studio binnenkwam met een foto van zichzelf en een visie op zijn schilderij, wat een obstakel kan zijn.

Hieruit volgde de vraag hoe hij dit beeld van zichzelf kan verliezen en iets nieuws kan ontdekken? Dit lijkt misschien niets te maken met schilderen, maar hoe hij begint is een belangrijk proces voor Matthew. Als hij begint met wat hij weet, levert dit meestal dezelfde resultaten. Matthew probeert iets met oprechtheid en authenticiteit te maken, op smaak gebracht met experimenten en ontdekkingen.

Benieuwd naar meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Werk

Meer informatie over deze kunstenaar?

Benieuwd naar meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.