Sacha van Keep

Nederlandse

Sacha van Keep was jaren geleden een jonge, veelbelovende actrice in Parijs, maar raakte uitgeput en was genoodzaakt een stap terug te doen. Een nieuwe uitdaging en levensinvulling lag in theaterfotografie en het runnen van eigen galeries. Na jaren bleek de schilderkunst een te grote aantrekkingskracht op haar te hebben.

Ze ontwikkelde een eigen stijl – geen gemakkelijke periode. „Slapeloze nachten heb ik in bad gelegen en gedubt over welk pad ik zou inslaan. Ik ging aan de slag met een grove stijl met paletmessen. Snel beslissen met schone kleuren, dus een of twee keer bewerken en dan laten.”

Haar effort werd beloond. Het Grand Palais koos onlangs een van haar werken die mocht passen in een 100 jarige historie van exposities, waarvoor elk jaar 400 kunstenaars worden uitgekozen. „Heel stoer, ik ben via Instagram gevonden. Of ik mijn werk wilde voorstellen aan de commissie. Na een half jaar -en een vergeten inzending- ontving ze een handgeschreven brief. Van Keep zou met haar werk in een traditie staan waar Picasso en Chagall deel van uitmaken.

„Ik besefte; nu hang ik hier. Het maakt me niet rijker, maar het is bijzonder deel uit te maken van deze traditie. Een eer.”  Het werk Black Jaguar White Tiger kwam zeer toevallig -of als speling van het lot- tot stand nadat ze de gelijkluidende stichting van Eduardo Serio tegenkwam op Instagram. Van Keep goot het schilderij en er ontstond een jaguar en een tijger.

Van Keep maakt doorgaans geen zwaar werk voor galeries. Voor RAW kreeg ze onlangs echter de vrije hand. „ Ik heb volledig uitgepakt in mijn eigen stijl. Ben helemaal los gegaan. Ik hou van zwaar werk,van de opwinding en spanning in het scheppen. Het voelt alsof ik weer mijn donkere periode in mag.”

De inspiratie komt tegenwoordig door haar reizen, iets wat ze niet ze niet durfde tot haar broer overleed. „Ik ben gaan reizen naar Zwitserland, Marokko en Thailand. Andere culturen, nieuwe kleuren en vooral Arabische landen brachten me in een nieuwe richting. Een of twee kleuren neem ik mee naar huis die me beïnvloeden.”

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Werk van Sacha van Keep

Meer informatie over Sacha van Keep

Benieuwd naar meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.