Beeldhouwster Lotta Blokker

Lotta Blokker 006

Beeldhouwster Lotta Blokker

Beeldhouwster Lotta Blokker heeft met haar solotentoonstelling ‘The Hour of the Wolf’ in Museum de Fundatie in Zwolle definitief haar jeugdigheid van zich afgeschud. Blokker is met deze tentoonstelling de absolute top binnen gedrongen. Wanneer je door het museum wandelt zul je versteld staan van de hoeveelheid mensen die zo duidelijk positief reageren op haar werk. Ik merkte dat ik zelf ook bij dat groepje hoorde.

De kracht en schoonheid die haar sculpturen uitstralen is ongekend. Houding en gezichtsuitdrukkingen van haar beelden vertellen elk een eigen verhaal. Bij deze tentoonstelling heeft zij een catalogus uitgegeven die zeker de moeite waard is. Hier kan je verschillende processen van het tot stand komen van een beeld zien, daarnaast zie je ook de modellen en het verhaal achter enkele beelden.

11404076_cover.indd

Bestel hier

Daarnaast beschikt Lotta over een gezond dosis ondernemerschap en lef, waardoor ik er heilig van overtuigd ben, dat dit een kunstenares is waar wij nog veel van gaan horen. Zo heeft ze een groot deel van de beelden zelf bekostigd en aangezien de beelden allemaal van brons zijn, hangt alleen al aan de productie kosten een redelijk prijskaartje. Ook zit ze momenteel niet bij een galerie. Juist omdat ze alleen maar bij de beste van de wereld wilt zitten en het anders beter is gewoon niet bij een galerie te zitten.

In mijn ogen, na mijn bezoek aan dit museum, kan ik haar hierin ook alleen maar gelijk gegeven. Ze ontvangt op haar tentoonstelling (potentiële) klanten en pers en een mooiere galerieruimte dan de expositieruimte van Museum de Fundatie ga je niet zo snel vinden.

Overzicht the Hour of the Wolf

Lotta Blokker 001

Lotta Blokker 002

Lotta Blokker 016

Lotta Blokker 015

Lotta Blokker 014

Lotta Blokker 013

Lotta Blokker 012

Lotta Blokker 011

 

Lotta Blokker 009

Lotta Blokker 008

Lotta Blokker 007

Lotta Blokker 005

Lotta Blokker 004

Lotta Blokker 003

Voor meer informatie bezoek de website van Lotta Blokker of Museum de Fundatie

Tekst en foto’s: Vincent Moleveld

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!