Beste galerie van Amsterdam

Op zoek naar de beste galerie van Amsterdam? Dat kan een hele zoektocht zijn, Amsterdam telt in totaal namelijk meer dan 140 galeries. Maar zoek niet verder! In dit bericht kom je erachter wat de beste galerie van Amsterdam is. Omdat er echter heel veel geweldige galeries in Amsterdam te vinden zijn hebben we niet alleen de beste, maar de hele top 10 van beste galeries van Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

Relevant: Mooiste kunst van Amsterdam!

10. W139

w139

Op de tiende plaats staat W139. W139 is een ruimte voor de presentatie en productie van hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. De galerie werd in 1979 opgericht door een groep kunstenaars die op zoek waren naar een alternatief voor de collecties en tentoonstellingen die toen te zien waren in musea en commerciële galeries. In de afgelopen 30 jaar is W139 geëvolueerd van een anti-establishment kraakpand naar een professioneel niet-institutioneel platform voor hedendaagse kunst. Het programma bestaat uit Nederlandse en buitenlandse kunstenaars die uitgenodigd worden om een nieuw (site-specific) werk te ontwikkelen voor de ruimte.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van W139.

9. KochxBos

kochxbos

Op de negende plaats staat galerie KochxBos. Deze kleine galerie is in 2005 opgericht door Esther Koch en Hans Bos. Hier vindt je een paar van de beste avant-gardistische en surrealistische moderne kunstwerken. Koch en Bos hebben een persoonlijke fascinatie voor de combinatie van schoonheid, nieuwe technieken en onbehaaglijkheid, en dat reflecteert in de verschillende kunstenaars die zij representeren. KochxBos representeerd hedendaagse kunstenaars zoals Ciou, Meryl Donoghue, Peter Pontiac, Harma Heikens, Sarah Maple en Ray Caesar.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van KochxBos.

8. Galerie Ron Mandos

420366_281633625243944_380697997_n

Op de achtste plaats staat Galerie Ron Mandos. Galerie Ron Mandos focust zich op ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. Zij streven ernaar om een platform te creëren voor werken die de complexe onderlinge relaties van de kunstenaar, het kunstwerk en de alledaagse ervaring uitbeelden, en waarbij naar nieuwe en dynamische manieren van representatie worden gezocht, om zo licht te werpen op de onverwachte en eerder verborgen aspecten van de alledaagse ervaring. Galerie Ron Mandos representeert gerenommeerde kunstenaars zoals Hans Op de Beeck, Isaac Julien, Jacco Olivier, Anthony Goicolea, Daniel Arsham en Levi van Veluw.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van Galerie Ron Mandos.

7. Stigter van Doesburg

stigter van doesburg

Op de zevende plaats staat galerie Stigter van Doesburg, voorheen Galerie Diana Stigter. Galerie Stigter van Doesburg is in 2001 opgericht, en heeft veel erkenning ontvangen door de sterke representatie van vrouwelijke kunstenaars, zoals Pilvi Takala en Amalia Pica. Het presenteren van vrouwelijke kunstenaars was nooit echt de pure ideologie waar galerie Stigter van Doesburg voor ging, de galerie heeft namelijk ook samengewerkt met mannelijke kunstenaars zoals Jimmy Robert en Mark Boulos. Een van de grootste doelen van Galerie Stigter van Doesburg is om een actieve rol te spelen in het behalen van nationale bekendheid voor een kunstenaar.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van Stigter van Doesburg.

6. GO Gallery

go gallery

Op de zesde plaats staat GO Gallery. GO Gallery is in 1997 gestart door Oscar van der Voorn en Farud Cambatta. De galerie bevindt zich aan de Prinsengracht, aan de rand van de Jordaan. De GO Gallery is de laatste jaren het meest herkenbaar aan vele street art exposities, daarmee is GO Gallery de enige serieuze en professionele  street art galerie in Amsterdam. GO Gallery is een laagdrempelige, gezellige galerie waar werk van jonge, soms internationale, kunstenaars wordt geëxposeerd. Alle kunstenaars die zij vertegenwoordigen zijn geschoolde kunstenaars, een enkeling studeert nog aan de Rietveld Academie in Amsterdam. GO Gallery representeert kunstenaars zoals Max Zorn, Loes van Delft, Eddy Zoëy en nog veel meer.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van GO Gallery.

5. Akinci

akinci

Op de vijfde plaats staat galerie Akinci. Bij Akinci vind je werk van hedendaagse kunstenaars zoals Stephan Balkenhol, Theo Jansen, Edwin Zwakman en Charlotte Schleiffert, die allen werkzaam zijn in verschillende media. De visie van galerie Akinci is om de experimentele kant en de precisie waarmee de kunstenaars hun methoden en doelstellingen onderzoeken te laten zien.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van Akinci.

4. Annet Gelink Gallery

annet gelink gallery

Op de vierde plaats staat Annet Gelink Gallery. Deze galerie is een van de meest toonaangevende galeries in moderne kunst van Nederland. De galerie bevindt zich in de Jordaan. Annet Gelink Gallery neemt deel aan alle grote internationale kunstbeurzen, zoals Art Basel, Art Basel Miami Beach en Frieze Art Fair. De galerie was een vroege promotor van veel internationale kunstenaars zoals Yael Bartana, Ryan Gander, David Maljkovic, Barbara Visser, Anya Gallaccio, Carlos Amorales, Ed van der Elsken, Alicia Framis, Carla Klein, Meiro Koizumi, Jenny Perlin, Bradley Pitts, Muzi Quawson, Glenn Sorensen, Marijke van Warmerdam, Erik Wesselo, Dan McCarthy, Dick Verdult en Giorgio Andreotta Calo.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van Annet Gelink Gallery.

 3. Torch Gallery

torch gallery

Op de derde plaats staat Torch Gallery. Torch Gallery is opgericht in 1984 door Adriaan van der Have als een podium voor Nederlandse en internationale moderne kunst. In die tijd werd het medium fotografie nog niet gezien als kunstvorm. Van der Have was een van de eersten die de potentie van fotografie als hoge kunstvorm zag. Hij bleef risico’s zoals deze nemen, waardoor hij een pionier promotor van fotografie, veejay-art en uiteindelijk digitale beeldbewerking als respectabele vormen van hedendaagse kunst werd. Zijn zoon, Mo, zet nu het werk van zijn vader voort.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van Torch Gallery.

2. Galerie Juliètte Jongma

Tim Braden: Making Abstract Paintings @ Galerie Juliette Jongma, Amsterdam

Op de tweede plaats staat Galerie Juliètte Jongma. Galerie Juliètte Jongma is in 2004 opgericht en focust op samenwerking met internationale kunstenaars die zich in een vroeg stadium van hun carrière bevinden, vaak door hun nauwe betrokkenheid met internationale residency programma’s zoals De Ateliers en de Rijksakademie. Een focuspunt van de galerie is de ontwikkeling en promotie van deze jonge kunstenaars in de internationale arena, en draagt daar ​​actief aan bij door deelname aan kunstbeurzen en een uitgebreid netwerk van instituties en verzamelaars. De galerie organiseert zo’n zeven exposities per jaar.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van Galerie Juliètte Jongma.

1. Galerie Mokum

galerie mokum

En dan ten slotte de eerste plaats: Galerie Mokum! Galerie Mokum is in 1962 opgericht en was toen de eerste en enige plek in Amsterdam waar realistische kunst werd getoond, verdedigd en gestimuleerd. Hiermee hebben zij een bepalende rol gespeeld in de ontwikkeling van Nederlandse naoorlogse realistische schilderkunst. Door het consequente beleid dat de galerie door de jaren heen heeft gevoerd is Galerie Mokum ook nu nog toonaangevend op het gebied van figuratieve schilderkunst in Nederland.

Ga voor meer informatie en huidige exposities naar de website van Galerie Mokum.

Maar wat dacht u van de mooiste online galerie??

Bent u als kunstenaars, fotograaf en/of designer op zoek naar een online galerie? Wilt u beter gevonden worden door kunstliefhebbers en een sterke online referentie? Wij van Online Galerij kunnen u hiermee helpen!

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!