A rare and important art nouveau chaine du corsage bij Epoque Fine Jewels

Brafa 2017: de uitblinkers

Zeldzame sieraden, Chinese keramiekvazen, vintage meubelen, tapijten of toch liever een schilderij? Of je nou van klassieke of moderne kunst houdt: op Brafa 2017 (Brussels Art Fair) zal een diversiteit aan kunstwerken te zien zijn. Van de Bronstijd tot de 21ste eeuw: Brafa heeft een mooi aanbod aan kunst en antiek. Welgeteld 135 kunsthandelaren zullen van 21 t/m 29 januari 2017 in het monumentale Tour & Taxis in Brussel handelswaar tentoonstellen en aanbieden. Het ene kunstwerk bevat een gehele historie, het andere kunstwerk is daarentegen onbekend en zal mede daarom ongetwijfeld ook voor de echte kunstliefhebber interessant zijn.

Speciaal voor jou licht ik een paar zeer prachtige kunstwerken toe die ook op de Brussels Art Fair te aanschouwen en te koop zijn.

Demidov bij Gallery Desmet

Demidov bij Gallery Desmet

Dit marmeren beeld is een beeld van Nikolai Demidov (1773-1828) gemaakt door Adamo Tadolini (1788-1868).
Nikolai was een van de rijkste mannen van Rusland in de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Deze man heeft een hele interessante geschiedenis en staat mede bekend om zijn liefdadigheid naar de medemens toe.

After The Rain bij Berko Fine Paintings

Na de regen bij Berko Fine Paintings

Dit schilderij is gemaakt in 1894 door Adolf Leonhard Muller-Cassel (1864-1943). Dit schilderij trekt bij talloze mensen de aandacht vanwege de opvallende kleurcontrasten. Het is een interessant tafereel, wie op de kleinste details let zal mooie dingen in het schilderij zien.

Two young leopards one behind the other bij Galerie de la Béraudière

Twee jonge luipaarden bij Galerie de la Béraudière

Gemaakt door Rembrandt Bugatti (1884-1916). Dit brons met donker platina en bruine ondertonen laat twee luipaarden zien. Zelfs de ‘’vacht’’ is goed nagebootst.

Bij Marc Michot – Chinese Ceramics

Bij Marc Michot – Chinees Porselein

Als je meer van buitenlandse kunst houdt, dan is dit item interessant. Deze schaal werd gebruikt om glazen in te koelen.

A rare and important art nouveau chaine du corsage bij Epoque Fine Jewels

Een zeldzaam, belangrijk art nouveau chaîne du corsage bij Epoque Fine Jewels

Dit prachtige zeldzame stuk is een soort ketting. Niet een alledaagse ketting zoals wij nu kennen, maar als het ware een schoudersieraad. Het geheel van het sieraad is mooi. Ben je nieuwsgierig geworden naar de rest van het bijzondere sieraad of naar alle andere kunstwerken? Kijk dan het onderstaande filmpje of bezoek Brafa 2017.

Redenen om Brafa 2017 te bezoeken zijn er genoeg. De beurs valt binnen een tijdsbestek van een paar uur gemakkelijk te bekijken en is erg toegankelijk.

Brafa is als eerste internationale kunstbeurs van het kalenderjaar een belangrijke barometer voor de kunstmarkt. Jaarlijks komen er zo’n 55.000 kunstliefhebbers om kunst van topkwaliteit te kopen en om zich hierin te oriënteren. De veel bezochte kunstbeurs ligt dichtbij het bruisende centrum van de EU-hoofdstad Brussel. Vanaf Amsterdam is het nog geen twee uur reizen met Thalys en met een rijafstand van 201 km is Brussel net als Keulen (262 km) en Maastricht (213 km) een topbestemming voor een weekendje weg. De beurs is voor zowel jong als oud. Zoals in de intro al vermeld stond, zal er ook moderne en hedendaagse kunst te vinden zijn. Moderne kunst in de vorm van fotografie en striptekeningen, sculpturen en schilderijen.

Kijk voor meer informatie op: www.brafa.art

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl