Coderch & Malavia – Emotions in bronze

De nieuwe tentoonstelling van Galerie Mokum is er niet zo maar een, het is de eerste tentoonstelling met alleen maar sculpturen. De tentoonstelling ‘Emotions in bronze’ is gemaakt door het Spaanse beeldhouwerduo Coderch & Malavia. De tentoonstelling ‘Coderch & Malavia – Emotions in bronze’ is te zien t/m 1 juli 2018.

Het duo, wat bestaat uit Juan Coderch en Javier Malavia, vormen nog maar enkele jaren een kunstenaarsduo maar maken nu al furore met hun sculpturen die wereldwijd de aandacht trekken. Het nieuwe duo ontving de afgelopen jaren zelfs al vele internationale prijzen. Een van de voorbeelden is in 2017 de prestigieuze ‘Premio Reina Sofía de Pintura y Escultura’ uit handen van Koningin Sofia.

Niet alleen in Galerie Mokum maar ook aan de overkant van de gracht, in hotel Sofitel Legend The Grand zijn beelden van het duo te bewonderen. De beelden zijn de hele zomer (tot eind september) bij het hotel te zien.

Coderch & Malavia

Coderch & Malavia vormen een zeer getalenteerd kunstenaarsduo. Joan Coderch (Barcelona, 1959) volgde zijn opleiding tot beeldhouwer in de Barcelona Fine Art University in 1979. Javier Malavia (Guipuzcoa, 1970) studeerde in 1993 aan de Fine Arts San Carlos University of Valencia.

De beeldhouwers werkten beide bij het porselein bedrijf Lladró in hetzelfde team. In 2015 besloten Coderch en Malavia om hun eigen project te starten. Gefascineerd door de werken van grote beeldhouwers als Maillol, Rodin, Marini of Bourdelle, stellen ook zij de mens en het leven zelf centraal in hun werk. Ze maken hun bronzen beelden aan de hand van modellen die model staan in hun atelier in Valencia.

Het samenwerken aan een beeld is een ingewikkeld proces. Coderch en Malavia hebben een namelijk ‘predispositie’ ontwikkeld waarbij het ego vergeten wordt en het eindresultaat centraal staat. Het is een zeldzaam project waarbij twee onafhankelijke kunstenaars samenwerken om een gezamenlijk werk te creëren.

Ondanks de relatief korte samenwerking, hebben Coderch en Malavia deelgenomen aan meer dan twintig tentoonstellingen. Daarnaast ontvingen zij diverse prijzen en erkenningen. Verder is hun werk onderdeel privécollecties in verschillende landen in Europa, Azië en Amerika. Coderch en Malavia wonen en werken momenteel in Valencia.

Coderch & Malavia – Emotions in Bronze

De tentoonstelling ‘Coderch & Malavia – Emotions in bronze’ is van 2 juni t/m 1 juli 2018 te zien bij Galerie Mokum in Amsterdam. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.galeriemokum.nl

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl