Cool Japan

Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hip and happening met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fancultuur. Museum Volkenkunde presenteert vanaf 14 april de grote tentoonstelling ‘Cool Japan’ – Wereldwijde fascinatie in beeld. Deze tentoonstelling toont de populariteit van hedendaags Japan en plaatst die in een historische context.

Historisch en hedendaags

COOL JAPAN brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot cute fashion uit de straten van Tokyo. Museum Volkenkunde laat met historische topstukken uit zijn wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Naast onder andere werk van Katsushika Hokusai, bekend als ‘de Rembrandt van Japan’, is ook hedendaagse kunst vertegenwoordigd. Centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin oude (traditionele kimono) en nieuwe (manga) elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

COOL JAPAN is een spectaculair vormgegeven tentoonstelling voor fans en nieuwkomers, voor jong en oud.

Historisch en hedendaags, en voor zowel fans als nieuwkomers een spectaculaire expo. De tentoonstelling is te zien van 14 april t/m 17 september 2017 in Museum Volkenkunde te Leiden. Ga naar www.volkenkunde.nl

Ontwikkeld door Alderbaran Robotics en Softbank; 2014 (exemplaar uit 2017). Foto: Museum Volkenkunde

Ontwikkeld door Alderbaran Robotics en Softbank; 2014 (exemplaar uit 2017). Foto: Museum Volkenkunde

Pepper, de menselijke robot

In onze tentoonstelling is Pepper te zien. Pepper is ontwikkeld om mensen gezelschap te houden, te vermaken en te troosten. Met zijn vele sensoren, microfoons en camera’s is hij gebouwd om emoties te herkennen en daarop in te spelen.

Pepper is een product van het Japanse bedrijf Softbank maar is een creatie van het Franse bedrijf Aldebaran. De Pepper die hier te zien is werkt met software die ontwikkeld is door het Belgische bedrijf ZoraBots, dat gespecialiseerd is in zorgrobots. Zo wordt eens te meer duidelijk dat niet alles dat Japans lijkt, ook echt Japans is.

Pepper is aangekocht met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Koop je tickets voor Cool Japan online

Koop nu al je ticket voor de nieuwe tentoonstelling Cool Japan. Deze start op 14 april 2017. Uiteraard kun je altijd met je aangekochte ticket alle andere tentoonstellingen in ons museum bezoeken.

Voorkom extra wachttijd. Boek een online ticket.

Cool Japan: Deze tentoonstelling is met een bijdrage van € 40.000 mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!