Culturele Afrika agenda

img_affiche_afrikaVanaf 16 oktober 2014 staat op www.ikganaarafrika.nl een culturele agenda met Afrika-gerelateerde concerten, dans, evenementen, films, lezingen en literatuur, tentoonstellingen, workshops en theatervoorstellingen. Aanleiding voor dit initiatief is de tentoonstelling ‘Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust. De kunstenaars ontdekt’, die op zaterdag 25 oktober in De Nieuwe Kerk Amsterdam opent.

Initiatief
De Nieuwe Kerk Amsterdam wijdt dit najaar een grote internationale tentoonstelling aan de wereldberoemde Afrikaanse maskers en sculpturen. Met ruim tweehonderd kunstobjecten uit Ivoorkust vervult De Nieuwe Kerk een al lang levende wens om aandacht te besteden aan de cultuur van het Afrikaanse continent. De tentoonstelling is in samenwerking met vele internationale musea en particuliere bruikleengevers een reizende tentoonstelling tot stand gebracht die binnenkort in De Nieuwe Kerk te zien is. Naar aanleiding van deze tentoonstelling komt de Nieuwe Kerk nu met een culturele Afrika-agenda. Zij willen met deze agenda brede aandacht genereren voor het Afrikaanse continent. Het project wordt ondersteund door DutchCulture, CBK Zuidoost, Idfa 2014 en Tribal Art Fair.

Agenda
De culturele Afrika agenda is te bekijken op www.ikganaarafrika.nl. Er staat al een groot aantal evenementen op de agenda en er zal waarschijnlijk alleen nog maar mee bij komen. Behalve evenementen door heel Nederland, staan er ook evenementen in België op de agenda. Al met al een zeer handige agenda voor iedereen die Afrikaanse cultuur wilt beleven.

Ga voor meer informatie naar www.ikganaarafrika.nl of de site van De Nieuwe Kerk. Organisaties kunnen hun initiatieven aanmelden op pressoffice@nieuwekerk.nl.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!