Culturele hoofdstad 2018: Leeuwarden

Culturele Hoofdstad 2018: Leeuwarden!

De culturele hoofdstad van Europa 2018 is een kunstevenement in Europa. Jaarlijks worden één of meerdere steden uit verschillende landen gekozen voor culturele hoofdstad van Europa. Voor 2018 zijn dat Leeuwarden en Valletta in Malta.

Op het Gouverneursplein in Leeuwarden klonk onlangs het startschot voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Met het Culturele Hoofdstad jaar willen de Friezen een ‘denk-renaissance’ in gang zetten die in Friesland begint en vanuit daar de wereld over gaat.

Door middel van cultuur laat Leeuwarden-Fryslân 2018 volgend jaar zien dat lef, eigenzinnigheid en diversiteit onmisbaar zijn als je internationaal tot grote dromen en daden wilt komen. Door kunstenaars, wetenschappers, boeren, eigenzinnige Friezen en (inter)nationale bezoekers met ideeën bij elkaar te brengen, geeft de Culturele Hoofdstad de nieuwe wereld vorm als een open gemeenschap. Precies daarover gaat het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Bekijk hier het volledige programma.

Sinds 1985 worden elk jaar twee Europese steden verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Het programma Culturele Hoofdsteden van Europa is bedoeld om de rijkdom, verscheidenheid en gemeenschappelijkheid van Europese culturen te laten zien. Dit hoeven niet per se hoofdsteden te zijn. De Culturele Hoofdstad van Europa is onderdeel van het Creative Europe programma.

Culturele Hoofdstad 2018

Het Prins Bernhard Cultuurfonds draagt 500.000 euro bij aan Culturele Hoofdstad 2018. De uitzonderlijke bijdrage aan Culturele Hoofdstad komt van het landelijk fonds en de provinciale afdeling in Fryslân.


Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!