Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973 Photo Duffy -® The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited.

David Bowie in het Groninger Museum

Vanaf december 2015 is de David Bowie in het Groninger Museum te zien! Deze succesvolle internationale tentoonstelling is er zeker eentje die je niet mag missen!

De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums, en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Het demonstreert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking met veel vormgevers op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.

david bowie groninger museum - Striped bodysuit for Aladdin Sane tour, 1973 Design by Kansai Yamamoto Photograph by Masayoshi Sukita -® Sukita The David Bowie Archive 2012
Striped bodysuit for Aladdin Sane tour, 1973. Design by Kansai Yamamoto Photograph by Masayoshi Sukita © Sukita / The David Bowie Archive 2012

Internationaal
‘David Bowie is’ startte in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en was daarna te zien in  Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. Groningen is de laatste venue in Europa. De expositie trok wereldwijd al meer dan een miljoen bezoekers.

Het museum is tijdens ‘David Bowie is’ iedere dag een uur langer open. Ook tijdens de feestdagen, op vrijdagavond en op maandagen in de schoolvakanties is het museum geopend.  Voor het eerst maakt het museum gebruik van time slots, om zo teleurstellingen en lange wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen.

david bowie groninger museum -
Photo collage of manipulated film stills from The Man Who Fell to Earth Film stills -® STUDIOCANAL Films Ltd Image -® V&A Images

David Bowie in het Groninger Museum

‘David Bowie is’ is te zien vanaf 11 december 2015. Ga voor meer informatie naar de website van het Groninger Museum, of naar de website van de tentoonstelling.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!