David Bowie is… niet meer…

David Bowie is… David Bowie is niet meer… Op 69 jarige leeftijd is de Britse rockmuzikant en stijlicoon overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn zoon Duncan Jones bevestigd het nieuws en schrijft op Twitter voor enige tijd ‘offline’ te gaan. “Het is heel erg spijtig om te zeggen dat het nieuws waar is.”

De rockmuzikant kreeg volgens de website achttien maanden geleden te horen dat hij kanker had. Er wordt iedereen verzocht de privacy van de familie te respecteren.

Afgelopen vrijdag vierde Bowie zijn 69e verjaardag nog met het uitbrengen van een nieuw album: Blackstar. Dat werd door de internationale pers zeer enthousiast ontvangen.

Alsof het zo moest zijn bestaat er voor Bowie fans de mogelijkheid om naar het Groninger Museum af te reizen om de Tentoonstelling ‘David Bowie is’ te bezoeken. Hier wordt snel duidelijk dat David Bowie is/was/blijft een pure stijlicoon en legende binnen de popindustrie.

David Bowie is... niet meer...

David Bowie is

Beleef de veelbesproken tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum, samengesteld door het Victoria and Albert Museum in Londen.  In deze zinnenprikkelende multimediale ervaring ziet u meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie.

David Bowie is... niet meer...

Bowie bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar. De tentoonstelling is op wereldtour en heeft na Londen al de steden Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs bereikt. Na Melbourne zal David Bowie is nog één keer Europa aandoen: Groningen.

David Bowie is... niet meer...

De multimedia en headsets van de tentoonstelling worden verzorgd door Sennheiser. De geavanceerde geluidstechnologie, zoals die ook bij toneelensceneringen, animaties en video-installaties wordt gebruikt, creëert een meeslepende reis langs de artistieke invloeden van David Bowie.

DAVID BOWIE is

IN HET GRONINGER MUSEUM

David Bowie is... niet meer...

David Bowie is... niet meer...

Voor meer informatie bezoek de website van het Groninger Museum.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!