Day / Night / Day – ZERP Galerie

zerp galerie rotterdam - 6895856_orig

Day / Night / Day – ZERP Galerie

ZERP Galerie presenteert de groepstentoonstelling Day / Night / Day, met fotografie en film van Wouter le Duc, Jan de Bruin, Jeroen Witvliet, Fiona Weir en Tineke Schuurmans, met sculpturen van Peter Riss.

Met het verstrijken van de dagen verandert je herinnering en je perspectief. Objectiviteit is ver te zoeken. Beleving van het moment wordt dan belangrijker. Hierdoor kunnen melancholie en nostalgie een plek krijgen. Van deze donkere krochten van herinneringen gaat een onmiskenbare aantrekkingskracht uit. De kunstenaars vragen zich af: wat is het, dat het duistere, lugubere of melancholische zo aantrekkelijk maakt? Ideeën, texturen en gevoelens komen tevoorschijn uit het donker of worden gevonden in je innerlijke zelf. Waarneming en realiteit liggen soms ver uit elkaar, zodat de beschouwer moet tasten in het duister. In het schemergebied ligt een hele nieuwe werkelijkheid.

Wouter le Duc
Het werk van fotograaf Wouter le Duc (Amersfoort, 1989) kenmerkt zich door een nieuwsgierigheid en respect voor mensen die op een bijzondere manier invulling geven aan hun leven of aan de randen van de samenleving leven, en wil hun diepste beweegredenen weergeven. In zijn nieuwe werk onderzoekt hij een kant van zichzelf die draait om herinnering aan afzondering en introspectie.

zerp galerie rotterdam - 2819016

zerp galerie rotterdam - 7039563_orig

Jan de Bruin
Jan de Bruin (Delft, 1977) is naast fotograaf ook maker van korte documentairefilms. De melancholie van het nachtelijke stadsleven fascineert hem. Hij legt mensen in een onbewaakt moment vast, wanneer ze bedachtzaam of juist extatisch zijn. Ook al zijn de beelden donker qua verschijning en context, er liggen elementen van zachtheid, lichtheid en gevoeligheid in het fotografische beeld.

zerp galerie rotterdam - 298825

zerp galerie rotterdam - 5777971_orig

Jeroen Witvliet
De werken van Jeroen Witvliet  (Capelle aan den IJssel, 1972) willen geen gebeurtenis, plaats of tijd aanduiden en willen niets definiëren. Herinnering speelt een cruciale rol in zijn schilderijen. Onzekerheid over momenten en ontmoetingen vragen naar de betrouwbaarheid van ons vermogen om te onthouden. Herinneringen veranderen door tijd en invalshoeken, en zo ook Jeroen Witvliets werken.

zerp galerie rotterdam - 5817697

zerp galerie rotterdam - 6895856_orig

Peter Riss
De ruimtelijke werken van Peter Riss (Kaufbeuren, 1962) ademen precisie en zorgvuldigheid. Zijn gebruik van gladde, glanzende oppervlakken, kubisme en minimalisme, geven een gevoel van modernistische bekwaamheid; een gladde kou die probeert orde te scheppen. Toch wordt de schijnbare orde verstoord door organische, rauwe vormen en texturen, door het gebruik van gips en hars, hoorns en botten.

zerp galerie rotterdam - 6735110_orig

zerp galerie rotterdam - 9783755_orig

Fiona Weir
Fiona Weir (Den Haag, 1973) haar foto’s vereeuwigen voorbijgaande momenten waarin men zich bewust wordt van de almaar veranderende omgeving. Onzekerheid en behaaglijkheid wisselen elkaar af. Het zien en niet zien, het begrijpen van elkaar of in het duister tasten is waar haar beelden om draaien.

zerp galerie rotterdam - 9874055

zerp galerie rotterdam - 2454166_orig

Tineke Schuurmans
De natuur is voor Tineke Schuurmans (Oss, 1962) de belangrijkste inspiratiebron. Vergankelijkheid en de levenscyclus met verval en herrijzenis is een thema in veel van haar werk. Schuurmans weet haar onderwerpen zo vast te leggen dat ze vervreemdend werken en de aandacht trekken naar de structuur ervan. Hierdoor zijn de werken vaak bijna abstract te noemen.

zerp galerie rotterdam - 9054224_orig

zerp galerie rotterdam - 4297265_orig‘Day / Night / Day’ is te bezoeken van 21  juni tot en met 19 juli 2015. Ga voor meer informatie naar de website van ZERP Galerie.

Bron: Zerp Galerie

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!