De 5 meest bedreigde diersoorten op z’n mooist gefotografeerd

De lijst met bedreigde diersoorten is schrikbarend groot. Wat het nog erger maakt is dat de meeste dieren uitsterven door menselijke handelen. Het ontbossen van jungles, opwarmen van de aarde door de uitstoot van koolstofdioxide, jacht op wilde dieren en vervuiling zijn allemaal redenen waarom er zoveel dieren met uitsterven bedreigd zijn. IUCN heeft een wereldwijde lijst opgesteld en omvat 101 bedreigde diersoorten. Voordat ze, wie weet, over een paar jaar echt uitgestorven zijn, hebben Sony en de European Outdoor Conservation Association (EOCA) de 5 meest bedreigde diersoorten vast gelegd en de resultaten zijn fenomenaal.

Markus Stähli 2017, zeldzame bizon in Frankrijk.

Natuurfotografen

Natuurfotografen uit heel Europa waren betrokken bij het fotografieproject van de EOCA. De Nederlandse fotograaf Gustav Kiburg fotografeerde de zeldzame ijsvogel in Denemarken. Javier Alonso Huerta, een wildlife fotograaf uit Spanje, fotografeerde de kleine trapgans in Spanje. De beelden van de wolverine in Finland zijn gemaakt door de bekende Finse fotograaf Lassi Rautiainen. Een natuurfotograaf uit Zwitserland, Markus Stähli, wist een zeldzame bizon in Frankrijk vast te leggen. Tot slot, Sam Hobson, fotografeerde de Atlantische Papegaai in Skomer Island.

Lassi Rautiainen 2017, de wolverine in Finland.

Natuur op z’n best door Sony RX10 III

Alle fotografen hebben prachtige foto’s van de dieren in hun natuurlijke omgeving gemaakt en dit was niet mogelijk geweest zonder de Sony RX10 III. Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux zegt:

“De Sony RX10 III, met zijn verlengde 600 mm supertelezoomlens en stille sluiter, garandeert dat deze dieren niet gestoord worden terwijl er foto’s worden gemaakt.”

Gustav Kiburg is het daar mee eens en zegt ook:

“Als wildlife fotograaf, is het hebben van een lichtgewicht camera als de RX10 III handig als het gaat om flexibiliteit. Ook de stille sluiter was erg bruikbaar omdat de dieren zich hierdoor niet nerveus voelden of wegrenden.”

Javier Alonso Huerta 2017, de kleine trapgans in Spanje.

Gustav Kiburg 2017, zeldzame ijsvogel in Denemarken.

Sam Hobson 2017, de Atlantische Papegaai in Skomer Island.

De 5 meest bedreigde diersoorten

Door deze fascinerende collectie foto’s van deze wonderbaarlijke dieren in hun natuurlijke habitat kunnen mensen ze zien die ze anders nooit zouden zien. Catherine Savidge, General Manager van de European Outdoor Conservation Association, zegt ook:

“In tien jaar tijd heeft de EOCA meer dan € 2 miljoen ingezameld via de outdoor industrie. Dit bedrag werd integraal gespendeerd aan projecten voor de bescherming van bedreigde soorten en omgevingen in 41 verschillende landen. Door samen te werken met Sony kan dit cruciale beschermingswerk bekend worden gemaakt bij het grote publiek.”

En wie weet zijn deze mooie foto’s van zeldzame dieren wellicht de laatste die worden gemaakt.

De fotocollectie, bestaande uit meerdere foto’s van 5 bedreigde diersoorten, is mogelijk gemaakt door EOCA en Sony.

Afbeelding heading: Sam Hobson 2017, de Atlantische Papegaai in Skomer Island.

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl