de Amerikaanse kunstenaar Seen

De Deense fotograaf Søren Solkær fotografeert Street Artists

De Deense fotograaf Søren Solkær exposeert van 9 september tot en met 9 oktober 2016 bij kunstgalerie Vroom &Varossieau in Amsterdam. De kunstfotograaf heeft voor ‘SURFACE’ in allerlei wereldsteden bekende en opkomende street artists geportretteerd bij hun fascinerende en veelal kleurrijke werken in de openbare ruimte.

‘SURFACE’ is het resultaat van een drie jaar durende reis langs steden als Athene, Berlijn, Kopenhagen, Londen, Los Angeles, Melbourne, Miami, New York, Parijs en Sydney. Op dynamische wijze fotografeerde Søren Solkær de mensen achter een van de belangrijkste, hedendaagse kunstbewegingen.

Dabs Myla (Australia), Los Angeles 2013

Dabs Myla (Australia), Los Angeles 2013

Elke street artist is geportretteerd bij zijn eigen kunstwerk. Daarbij heeft de fotograaf zich laten inspireren door filmmakers en schilders. Door het gebruik van kunstlicht en storytelling zijn hyperrealistische, filmische beelden ontstaan. De kunstenaars zijn vaak onherkenbaar in beeld gebracht.

Van het ‘SURFACE’ project is vorig jaar ook een gelijknamig, 240 pagina’s tellend fotoboek verschenen. In het boek zijn 135 kunstenaars opgenomen, waaronder Shepard Fairey, Blek le Rat, DabsMyla, DOES,  Ron English, FAILE, Kaff-eine, The London Police, Niels Shoe Meulman, Seen, Swoon en Vhils.

The London Police (England), Miami 2013

The London Police (England), Miami 2013

Søren Solkær (1969) is gevestigd in Kopenhagen. Als fotograaf geniet hij internationale bekendheid met zijn iconische portretten van artiesten als Arctic Monkeys, Björk, R.E.M. en U2. Het werk van Søren Solkær is gepubliceerd in toonaangevende magazines. Ook exposeert hij wereldwijd.

Vroom &Varossieau heeft in het voorjaar in Amsterdam haar nieuwe locatie geopend. De galerie is gespecialiseerd in street art en urban contemporary art van aansprekende internationale kunstenaars en opkomend talent. Daarnaast arrangeert Vroom &Varossieau voor de kunstenaars licenties en opdrachten voor muurschilderingen. Ook adviseert zij verzamelaars bij de aan- en verkoop van kunst.

de Nederlander Niels Shoe Meulman

de Nederlander Niels Shoe Meulman

Deense fotograaf Søren Solkær te zien bij Vroom &Varossieau in Amsterdam

Willemsparkweg 134 – Amsterdam

www.vroomandvarossieau.com

 

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl