De donkere, erotische kant van kunst: Toshio Saeki

Vrijwel alles en iedereen heeft naast een gelukkige kant, ook een duistere, donkere kant. Dit is ook het geval bij kunst en laat Toshio Saeki deze duistere kant nou net graag willen belichten. Japanners staan vaker bekend om hun lugubere tekeningen (denk aan de erotische tak van Manga), maar daar heeft Saeki geen boodschap aan. Welkom in de wereld van de erotische, horror kunst van Toshio Saeki.

 

DISCLAIMER: De afbeeldingen die hieronder volgen, kunnen als schokkend worden ervaren.

 

Saeki begon met tekenen toen hij 24 was. Hij nam ontslag bij een bedrijf in Tokyo dat gespecialiseerd is in advertenties en begon te werken voor verschillende mannen tijdschriften. Gedurende de seksuele revolutie in 1960 kwamen zijn tekeningen tot bloei en zijn eerste seksuele afbeelding werd in 1970 gepubliceerd. De afbeeldingen zijn gemaakt op een gemoderniseerde versie van de traditionele Japanse houtsnede techniek.

Zijn werken hebben veel weg van pornografische trekjes, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Het is in ieder geval met zekerheid te zeggen dat zijn werken een erotisch tintje hebben die kunnen zorgen voor kippenvel.

De donkere, erotische kant van kunst: Toshio Saeki

De donkere, erotische kant van kunst: Toshio SaekiDe donkere, erotische kant van kunst: Toshio SaekiDe donkere, erotische kant van kunst: Toshio SaekiDe donkere, erotische kant van kunst: Toshio SaekiDe donkere, erotische kant van kunst: Toshio SaekiDe donkere, erotische kant van kunst: Toshio SaekiDe donkere, erotische kant van kunst: Toshio SaekiDe donkere, erotische kant van kunst: Toshio Saeki

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl