De geschiedenis van Nederland en van de mensen die er hebben gewoond

Een reis door de geschiedenis van Nederland, van hunebed tot heden. Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem presenteert een groots overzicht. Op 22 september onthulde het museum de veelbesproken Canon van Nederland. De geschiedenis van Nederland en van de mensen die er hebben gewoond, is zichtbaar gemaakt in objecten, afbeeldingen, films en interactieve installaties.

De nieuwe presentatie kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam als partner. Het ontstaan van Nederland wordt in breder perspectief geplaatst wat betreft zijn bevolking, klimaat en geografie. Het Openluchtmuseum gaat rondom de Canon van Nederland ook tijdelijke tentoonstellingen organiseren.

De geschiedenis van Nederland - Strijdende Romeinen

De geschiedenis van Nederland – Strijdende Romeinen

50 Canonvensters in het museumpark

De Canon van Nederland is een overzicht van 50 belangrijke historische gebeurtenissen, personen, teksten, kunstwerken en voorwerpen uit de geschiedenis van Nederland. In het Nederlands Openluchtmuseum komt de Nederlandse geschiedenis in al haar facetten tot leven. Jong en oud beleven een onvergetelijke dag in het uitgestrekte museumpark. Je ervaart hoe de geschiedenis van ons dagelijks leven is verbonden met de grote gebeurtenissen uit het verleden.

In bestaande historische gebouwen wordt de geschiedenis op een nieuwe manier belicht. In het Groene Kruisgebouw ontmoeten we Willem Drees, de grondlegger van onze verzorgingsstaat en het Rietveld vakantiehuisje belicht De Stijl. In het theaterspel ‘Boeldag in Beerta’ ervaar je hoe het moet zijn geweest tijdens de Crisisjaren.

Deze vaste opstelling is met een bijdrage van € 15.000 mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, waarvan €14.400 afkomstig is uit het Stempel Fonds.

De geschiedenis van Nederland - Stoomtractor

De geschiedenis van Nederland – Stoomtractor

De geschiedenis van Nederland – De Canon van Nederland

Openluchtmuseum in Arnhem

De geschiedenis van Nederland - Herenfiets vóór 1940

De geschiedenis van Nederland – Herenfiets vóór 1940

Zaal 2, De geschiedenis van Nederland

Zaal 2, Het verhaal van Nederland

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij opgezet om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor hemzelf en het grote publiek. Gaandeweg bleek online galerij voor hem de plek waar liefde voor kunst en cultuur begint