De Gouden Straatjes in Antwerpen

Antwerpen is de ‘place to be’ als het gaat over diamant- en juweelkunst. Het initiatief De Gouden Straatjes in Antwerpen speelt hier goed op in. De route is een kilometer lang en gaat langs 16 goud- en zilversmeden dwars door het modehart van Antwerpen. Gezien de stad meer dan 5 eeuwen diamantgeschiedenis kent is er genoeg te zien.

Van nieuwe opkomende talenten tot bekende, gevestigde namen. In de Gouden Straatjes in Antwerpen ligt de focus bij allemaal op vakmanschap en kwaliteit, ieder biedt dit aan op zijn eigen manier. Van betaalbare modejuwelen tot exclusieve op maat gemaakte ontwerpen, er is voor ieder wat wils.

Salima Thakker

Diamond Capital since 1447.

Antwerpen is het hart van de internationale diamanthandel, de stad noemt zichzelf ‘Diamond Capital’ sinds 1447. Ruim 84% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten ter wereld wordt in Antwerpen verkocht en gekocht.

Daarnaast heeft de stad samen met het Antwerp Diamond Centre, een label dat in het leven geroepen om een strenge kwaliteitsstandaard aan te duiden, ‘Antwerp’s Most Briljant.’ De juweliers moeten voldoen aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, transparantie en service. Wanneer zij dit doen, draagt de juwelier twee jaar lang de titel van Antwerp’s Most Briljant-juwelier.

Wouters & Hendrix

Rondleidingen in de Gouden Straatjes in Antwerpen

Vanaf 20 juni is het ook mogelijk om de wandeling te lopen met een gids. De gids neemt je mee naar ateliers, juweliers en begeleid je door de unieke verhalen van onze ontwerpers. Deze tour biedt een uniek inzicht in de diamandsector van de stad.

Daarnaast kan je kennis maken met een aantal van de vakmensen en atelierhouders. De tour is verder uit te breiden met een bezoek aan het nieuwe diamantenmuseum DIVA en de Chocolatier BURIE.

De plattegrond en route is te downloaden op de website. Voor meer informatie zie: www.degoudenstraatjes.be. Daarnaast is er een app te downloaden via de app- of playstore: ‘Antwerp loves diamonds’ voor meer informatie over diamanten in Antwerpen.

Online Galerij
manon@onlinegalerij.nl