De KunstRAI Amsterdam 2018

Vorige week was vond de 34e editie plaats van een van de grootste en de langstlopende kunstbeurzen in Nederland: de KunstRAI Amsterdam. De combinatie tussen 90 galerieën en verschillende losstaande projecten maakt het een interessant evenement om te bezoeken.

De advies- en selectiecommissie bestond dit jaar uit Justin ten Haaf, Jan van Hoof, Rob Koudijs, Esther Munsters, Rob Malasch, Eduard Planting en Fleur Shekel. Zij beoordeelden deelnemers op kwaliteit en professionaliteit.

Stefan Gross

Stefan Gross – klik hier voor meer werk van Stefan Gross

Dit jaar waren er 90 galerieën aanwezig die zich bezig houden met de diversiteit, kwaliteit en verscheidenheid van het grote Nederlandse aanbod van moderne, hedendaagse kunst. Allerlei soorten kunst kwamen aan bod, van schilderkunst tot fotografie, en van sieraden tot beeldhouwkunst.

De KunstRAI is een groots evenement waar galeriehouders, kunstenaars en liefhebbers samenkomen. Ook nieuwe, jonge opkomende kunstenaars kregen hun plek, zoals leerlingen van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en WOW, een organisatie die bestaat uit net afgestudeerden kunstenaars uit Amsterdam. Naast dit was er ook een speciale plek ingericht voor de Amsterdamse kunstenares Barbara Broekman met haar werk second skin. De tent die ze heeft gemaakt is 5 x 9 x 5 m en bestaat uit 46 verschillende textieltechnieken die zijn uitvergroot.

Barbara Broekman

Barbara Broekman

Barcelona

Waar in voorgaande jaren de focus lag op Berlijn en Antwerpen, lag dit jaar de focus op de stad Barcelona, waar zeven galerieën uit de stad ook de kans kregen om hun werk te laten zien. Deze zeven galerieën mochten hun internationale reputatie op het gebeid van de hedendaagse kunst vertegenwoordigen. Dit zijn de galerieën L&B, B2, 3Punts, Victor Lope, Contrast, Pigment en Sala Parés.

Voor meer informatie kijk op www.kunstrai.nl

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl