De Utrechtse student - 1945 tot nu

De Utrechtse student: 1945 tot nu

“Herkenning, verdieping en verwondering voor iedereen die in Utrecht studeert, heeft gestudeerd of gaat studeren.”

In 1945 kende Utrecht vijfduizend studenten, anno 2018 ruim zeven-en-zestigduizend. Sommige dingen zijn in die 70 jaar studentenleven onherkenbaar veranderd, gebouwen, gebruiken en jargon komen generaties (oud-)studenten deels nog vertrouwd voor.

Hoe studenten woonden, werkten en ontspanden tussen 1945 en nu leest u in De Utrechtse student.

De Utrechtse student: 1945 tot nu beschrijft hoe het naoorlogse Utrechts studentenleven veranderde en wat er hetzelfde bleef: Hoe woonden studenten toen en nu? Welke rol speelt werk en hoe is dit door de jaren heen veranderd? Wat is de functie van sport-, studie- en gezelligheidsverenigingen? Hoe wordt door de overheid aan studenten financiële steun verleend? Welke rol speelden Utrechtse studenten in het maatschappelijk debat? En welke maatschappelijke, economische en culturele veranderingen liggen ten grondslag dit alles?

Deze en andere vragen worden beantwoord en rijk geïllustreerd met uniek beeldmateriaal.

Koop hier uw exemplaar van De Utrechtse student: 1945 tot nu

De Utrechtse student

De Utrechtse Student

Het Prins Bernhard Cultuurfonds draagt € 5.000 bij aan DdM voor de publicatie van het boek.

 

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!