Den Haag Mural verkiezing

Den Haag Mural verkiezing

Scheveningen-Bad bestaat 200 jaar! Den Haag viert daarom heel 2018 Feest aan Zee. De bijzondere verbinding tussen stad en strand blijft ook na 2018 extra zichtbaar in de stad. Als nalatenschap van het themajaar, krijgt één van de drukste stadsentrees van Den Haag (Den Haag CS) er binnenkort een buitenkunstwerk bij!

De betonnen muur onder het tramspoordek aan de Rijnstraat wordt volledig aangekleed (voor- en achterzijde van de wanden). Aan bureau Modern Murals (bekend van o.a. de Street Art op het Anna van Buerenplein) is gevraagd om twee concepten te ontwerpen. Hierin spelen iconen uit onze Stad aan Zee de hoofdrol. Iedereen mag meebepalen welk ontwerp uiteindelijk ook daadwerkelijk de stadsentree gaat sieren!

Kunstenaar Dominic Brown ontwerpt unieke muurschilderingen voor elke denkbare ruimte, zowel binnen als buiten. De decoraties worden in overleg met de opdrachtgever op maat ontworpen door Brown. Hierdoor is elk ontwerp uniek en passend bij de ruimte en de sfeer van de omgeving. Door gebruik te maken van de allernieuwste Italiaanse printtechnieken wordt het effect van een fresco gecreëerd. Het concept van Modern Murals is uniek in Nederland.

Tot en met vrijdag 23 november kan iedereen stemmen! Onder alle stemmers verloten we tien keer het boek ‘Welkom aan de kust, 200 jaar badplaats Scheveningen’ t.w.v. €25,-

Ontwerp 1

Ontwerp 1 - achterzijde

Ontwerp 1 – achterzijde

Ontwerp 1 - voorzijde

Ontwerp 1 – voorzijde

Ontwerp 2

Ontwerp 2 - achterzijde

Ontwerp 2 – achterzijde

Ontwerp 2 - voorzijde

Ontwerp 2 – voorzijde

Dominic Brown

Mixed Media Kunstenaar Dominic Brown is een hedendaagse kunstenaar uit Nederland. Hij staat bekend om zijn baanbrekende gebruik van digitale technieken om zijn unieke artistieke output te creëren. Hij produceert schilderijen, muurschilderingen en stoffenontwerpen.

Zijn werk kan worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: portretten, landschappen en abstracties. Zijn dicht gelaagde composities zijn gemakkelijk herkenbaar en zitten vol met naast elkaar plaatsen in kleur, vorm en technieken. Ze zien er dynamisch en spontaan uit, maar zijn tegelijkertijd evenwichtig en goed doordacht.

Nooit was de term ‘mixed media’ zo geschikt. Het hele proces komt voort uit zijn overtuiging dat kunst innovatief moet zijn en verder gaat dan de traditionele kunstpraktijk. Het laat zien dat de grenzen tussen de verschillende media inderdaad vervagen en dat kunstenaars zoals Brown in de voorhoede anderen begeleiden bij het vervullen van de belofte van deze nieuwe artistieke traditie.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!