Eugenio Recuenco laat Picasso’s schilderijen voortleven

Pablo Picasso’s schilderijen lijken weer springlevend te zijn. Eugenio Recuenco (1968) laat de doeken van de wereldberoemde schilder in zijn foto’s voortleven. De portretten, afstammend uit begin 20e eeuw, worden door de fotograaf in een nieuw jasje gestoken.

De gelijkenissen zijn vooral heel duidelijk te zien door de compositie en modieuze styling in kleding en make-up. De afsnijdingen of herhalingen in de foto’s benadrukken de kubistische sfeer die in de schilderijen de hoofdrol speelt. Het kubisme in Picasso’s schilderijen zorgt voor een vervorming van de vrouwen. Echter blijven de dames in de foto’s van Recuenco prachtig elegant. Alsof ze letterlijk en figuurlijk uit het schilderij gestapt zijn.

De rest van de foto’s van Recuenco zijn ook glamourous met een rauw randje. Fashion wat omgeven is door een industriële setting. Allen zijn ze theatraal en hebben ze iets surrealistisch waardoor je langer naar de foto blijft kijken. Neem nou een zwangere, modieuze alien in een lange witte blouse als voorbeeld. Of een laatste avondmaal met allemaal vrouwelijke superhelden. Ondanks surrealistische foto’s heeft hij ook sprookjesachtige foto’s, maar ook deze bezitten een donkere kant. Hij vertelt in zijn foto’s altijd een verhaal waarin karakters tot leven worden gebracht. Recuenco staat veelal bekend om zijn samenwerkingen met bekende modemagazines als Vogue, Madame Figaro en Twill.

Eugenio Recuenco laat Picasso’s schilderijen voortleven Eugenio Recuenco laat Picasso’s schilderijen voortleven Eugenio Recuenco laat Picasso’s schilderijen voortleven Eugenio Recuenco laat Picasso’s schilderijen voortleven Eugenio Recuenco laat Picasso’s schilderijen voortleven Eugenio Recuenco laat Picasso’s schilderijen voortleven Eugenio Recuenco laat Picasso’s schilderijen voortleven Eugenio Recuenco laat Picasso’s schilderijen voortleven

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl