IN HET ZUIDEN LIGT ALLES ANDERS

Een familievoorstelling: In het zuiden ligt alles anders!

Een co-productie van Het Laagland & VIA ZUID: een familievoorstelling in een mobiele theatertruck waarin we ‘150 jaar Limburg’ vieren. Informatief en energiek theater, verrassend en verrijkend, gratis toegankelijk voor tienplussers, hun ouders, toeristen en passanten, voor iedereen dus. En, geloof ons, dit wordt geen saaie geschiedenisles, maar het gaat om het NU: welk puzzelstukje van Limburg past bij jou en welke Limburger schuilt er na 150 jaar in jou persoonlijk?

Familievoorstelling

De podiumkunstenaars – allen met Limburgse roots –  betrekken iedereen vanaf de tienerleeftijd bij deze performance. Verhalen rond het ontstaan van Limburg gaan plots bruisen in de intieme mobiele theatertruck. Op straat, buiten de mobiele theatertruck, krijgt iedereen de kans zijn of haar eigen Limburgerschap onder de loep te nemen: bestaat de Limburger eigenlijk wel? Schuilt er iets Limburgs in het diepst van je ziel? En hoe dan?

Verleden, heden en toekomst passeren de revue. Theatermakers Nina Willems (1986) uit Heerlen en Mayke Roels (1990) uit Roermond hebben de boeiende ontstaansgeschiedenis van de provincie Limburg op speelse wijze tot leven gebracht.

Het gebied dat in de Grondwet van 1815 voor het eerst als provincie Limburg werd aangeduid, was daarvoor verdeeld in een groot aantal kleine gebiedjes. Wat wij nu Limburg noemen, was ooit een grote hoeveelheid kleine, bij elkaar geveegde puzzelstukjes. Limburg kenmerkt zich dus misschien eerder door zijn diversiteit dan door zijn eenheid. Het is die omgrensde diversiteit die Mayke en Nina in deze locatievoorstelling willen benadrukken maar vooral vieren. Ze brengen een ode aan de diversiteit en buigzaamheid, omdat volgens hen daar nou net de kracht van Limburg schuilt.

Wat voor Limburger ben jij?

Naast de voorstelling kun je een enquête invullen en ontdekken wat voor Limburger je bent. We roepen iedereen op de korte vragenlijst in te vullen om erachter te komen wat voor Limburger je bent. De enquête gemaakt door Merlijn Huntjens.

Bezoek de website voor informatie over speeltijden en tickets.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!