Festival Lille3000: een cultureel succesverhaal

In 2004 was Lille de Culturele Hoofdstad van Europa. Al deze nieuwe en intense culturele en toeristische activiteiten transformeerden de stad en haar metropol-achtige uitstraling.

Lille3000 was een logisch gevolg om door te gaan met deze leuke en nieuwe manier om zowel cultuur als economie te ontwikkelen, maar ook om activiteiten tentoon te stellen aan de inwoners en toeristen in het hart van Noord-Europa.

Lille3000 – Parade 2015

2006 (Bombaysers de Lille), 2009 (Europa XXL) et 2012 (Fantastic), 2015 (Renaissances) waren belangrijke momenten van het laatste decennium, door hun bijdragen aan het creëren van een nieuw cultureel driejaarlijks ritme van participerende en massale evenementen (tentoonstellingen, happenings, festivals , …).

Mocht je als lezer van dit bericht de komende tijd (tot 14 januari) in de regio van Lille bivakkeren, zouden wij dit festival zeker aanbevelen om een bezoek aan te wijden.

Festival Lille3000

Klik voor meer informatie over Lille3000 op de link: www.lille3000.eu

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij opgezet om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor hemzelf en het grote publiek. Gaandeweg bleek online galerij voor hem de plek waar liefde voor kunst en cultuur begint