Fototentoonstelling Fotosynthese in de Hortus

De Hortus Botanicus Amsterdam De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en presenteert de fototentoonstelling fotosynthese. De tuin ligt in het centrum van de stad. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Midden in het drukke stadsleven van Amsterdam is de Hortus een oase van rust; een bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad. De tuin nodigt uit tot wandelen, observeren en genieten. Bloemen bekijken, kruiden ruiken, namen van planten opzoeken, in het zonnetje zitten – of juist in de schaduw- of op het mooiste terras van Amsterdam, te midden van exotische kuipplanten, een lekkere lunch gebruiken. Het kan er allemaal.

Fototentoonstelling Fotosynthese in de Hortus

Fototentoonstelling Fotosynthese in de Hortus

Aankomende zomer is de Palmenkas gastheer van een bijzondere fototentoonstelling van de Amsterdamse kunstenaarsbeweging Tropisme. De kunstenaars werpen nieuw licht op planten door de wereld van planten met behulp van ongewone, vaak wetenschappelijke technieken te fotograferen. Met gebruik van infrarood, x-ray en microscoop aanschouwt men de plantenwereld op een geheel andere manier. Resultaat zijn unieke artistieke visualisaties, spectaculair en magisch.

De Hortus is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. En de tentoonstelling loopt van 1 juni t/m 16 september.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!