Grachtenfestival 2017

Van 11 tot en met 20 augustus staat Amsterdam in het teken van het jaarlijkse Grachtenfestival. Door de hele stad heen zijn er prachtige concerten. Voor jong én oud. Het Cultuurfonds ondersteunde enkele programmaonderdelen.

Zo kreeg de productie What the Waf een bijdrage van € 10.000. What the Waf is een ode aan kunstbeweging De Stijl en de dadaïstische soirees van begin vorige eeuw. Muzikaal aanknopingspunt voor What the Waf is pianiste Nelly van Doesburg, vrouw van Theo van Doesburg, grondlegger van De Stijl.

De dansvoorstelling Grenzeloos van Michael Wilmering en Ahmed Joudeh kreeg ook een bijdrage. Deze voorstelling vertoont een pallet aan culturen en muzikale stijlen. Waaruit blijkt dat over alle grenzen heen muziek hoop, troost en vreugde kan brengen.

En Jong Metropole treedt op. Een bonte mix van stijlen, genres en jonge enthousiaste musici op het ponton voor festivalcentrum Het Compagnietheater. Jong Metropole is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Keep an Eye Foundation.

Grachtenfestival 2017

De door het Cultuurfonds ondersteunde Theater in een bubbel, een plastic en doorzichtige theaterzaal, staat in het Noorderpark. Architectuur, dans, muziek: drie kunstvormen komen samen in de ‘bubbel’ tijdens de voorstelling Loud Shadows & Liquid Events.

Bekijk het programma

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!