Grayson Perry – Hold Your Beliefs Lightly

Op 25 februari 2016 om 18:00 uur opent in het Bonnefantenmuseum een grote solotentoonstelling van de Britse kunstenaar Grayson Perry. De opening is voor gratis en toegankelijk voor iedereen.

Het werk van Grayson Pery kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat onder meer uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken en zelfs een compleet huis. Na Maastricht reist de tentoonstelling naar het ARoS Museum in Aarhus (Denemarken) waar deze vanaf 25 juni te zien zal zijn.

Grayson Perry - Hold Your Beliefs Lightly

Jesus Army Money Box, 2013. Grayson Perry

Grayson Perry (1960) is een van de bekendste hedendaagse Britse kunstenaars. In 2003 won hij de prestigieuze Turner Prize. In zijn werk worden esthetische vraagstukken met betrekking tot schoonheid en ambachtelijkheid scherp uitgespeeld in relatie tot sociale en maatschappelijke issues. Terugkerende thema’s in het werk zijn religie & mythologie, identiteit & gender, kunst & kunstwereld, klasse & consumentisme, conflict & oorlog. Deze thema’s staan centraal voor het werk van Perry en vormen het klankbord van zijn leven. Het Bonnefanten verwierf recent enkele werken van Perry: het wandtapijt The Walthamstow Tapestry, de monumentale, vierdelige ets A map of days en de keramische vaas Memory Jar die momenteel te zien is in de tentoonstelling CERAMIX.
Met deze tentoonstelling Grayson Perry zet het Bonnefantenmuseum een nieuwe stap in een koers, die zich in het nationale museumlandschap onderscheidt door de eigen(wijze) accenten en prioriteiten waar het museum voor kiest. Daarbij kiest het museum bewust voor de representanten van de “secret canon” en voor de vele interessante maar onderbelichte kunstgeschiedenissen die zich in de ooghoeken van de mainstream kijkrichting voltrekken.
Grayson Perry - Hold Your Beliefs Lightly
De tentoonstelling is de zien van vanaf 25 februari 2016 tot en met 5 juni 2016.
Voor meer informatie bezoek de website van het Bonnefantenmuseum Maastricht
Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl