Het dierenrijk van Marc Mulders

13

Het dierenrijk van Marc Mulders

Het dierenrijk van Marc Mulders bestaat uit een prachtige serie schilderijen van dieren. Marc Mulders (23 september 1958) een Nederlandse schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier en vooral bekend om zijn olieverfschilderijen waarin hij de loop van de natuur volgt. Daarnaast behoort Mulders tot een van de finalisten van kunstenaar van het jaar 2015.

In de lente en zomer schildert Mulders tulpen, irissen en rozen; in de herfst en winter richt hij zich op wilde dieren als fazanten en hazen. Zowel de bloemen als de dieren schildert hij ‘naar het leven’. Daartoe zet hij in zijn atelier stillevens op waarbij hij naast de bloemen of het dode dier ook foto’s neerzet die hem ter inspiratie dienen.

Naast het schilderen heeft Mulders zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op het vervaardigen van glas-in-lood-ramen. De bekendste hiervan zijn het raam voor de Nieuwe Kerk (Amsterdam) en de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.

17

15

14

1

10

9

3

2

Voor meer informatie bezoek de website www.marcmulders.com

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!