Hotel New York

Op 5 mei 2018 vierde Hotel New York zijn 25-jarig jubileum. Dit was de aanleiding voor Museum Rotterdam om op een bijzondere wijze een ode te brengen aan dit hotel. De tentoonstelling: Hotel New York 25 jaar, story of pioneers, vertelt het indrukwekkende verhaal van een stadsicoon.

Geschiedenis van Hotel New York

25 jaar Hotel New York betekent een schatkamer gevuld met onder andere verhalen, foto’s, films en bijzondere items. Met elkaar vertellen ze het bijzondere verhaal van het beroemde hotel, op een unieke locatie aan de Maas in Rotterdam. Want behalve een hotel en een restaurant is het ook voor veel mensen een plek om thuis te komen, te genieten van het prachtige uitzicht en een plek waar de kleine en grote dingen des levens worden gevierd.

Bron: Frits J. Rotgans/Nederlands fotomuseum

25 jaar geleden was de Wilhelminapier een plek om te mijden. Mede dankzij de succesvolle transformatie van hoofdkantoor Holland-America Lijn (HAL) tot Hotel New York is deze pier de afgelopen jaren verder uitgegroeid tot een van Rotterdams kenmerkendste locaties. Na jarenlange leegstand waren het Dorine de Vos, Hans Loos en Daan van der Have die hun handen uit de mouwen staken en Hotel New York begonnen. Met een sterke blik op de toekomst, overtuigd van zijn betekenis voor de stad, is door velen hard gewerkt aan het icoon dat Hotel New York vandaag de dag is.

De tentoonstelling Hotel New York 25 jaar

De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een tijdreis door negen uniek vormgegeven kamers waaronder: van het verhaal van de eerste pioniers; de landverhuizers, van de HAL, de cruiseschepen, de Kop van Zuid tot de hotelpioniers. Het hotel kijkt terug naar de afgelopen 25 jaar onder andere aan de hand van vaste gasten. Er zijn in totaal 25 unieke verhalen over de geschiedenis van het hotel. Dit doen ze in samenwerking met Museum Rotterdam.

Daarnaast zijn er nog vele side-events van de tentoonstelling, waaronder de stadswandeling om 25 jaar Hotel New York in Rotterdam te beleven. U bezoekt de expositie en vervolgens wordt er naar de watertaxi bij de Leuvehaven gewandeld. De watertaxi brengt u naar de overkant; naar de Wilhelminakade om tenslotte bij Hotel New York achter de schermen te kijken en heerlijk te lunchen.

Hotel New York, story of pioneers is tot en met 1 november 2018 geopend voor publiek. Daarnaast kunt u voor meer informatie over de tentoonstellingen en andere evenementen terecht op: www.hotelnewyork.nl

Online Galerij
manon@onlinegalerij.nl