In het midden – Een project voor en door ambitieuze jonge kunstenaars

Bij Online Galerij kennen we onze klassiekers, maar zetten we ook regelmatig jonge kunstenaars in het zonnetje. Dit jaar wordt de tweede editie van het project In het midden georganiseerd. Dit project is voor en door kunstenaars en helpt jonge kunstenaars met hun beroepspraktijk.

 

Als deelnemer van de eerste editie weet ik hoe waardevol dit soort initiatieven zijn voor kunstenaars in het begin van hun carrière. Het project omvat een residentie bij TAC in Eindhoven, art talks met professionals uit het beroepsveld en een expositie. Allemaal elementen die voor een kunstenaar erg belangrijk zijn. Vorig jaar heb ik hierdoor grote stappen in mijn werk kunnen maken en ook nieuw werk kunnen tonen.

 

In het midden 2016 gaat nog een stapje verder: Er komt een kunstveiling, de expositie is langer en er is een crowdfunding actie gestart.

 

Lees hieronder meer over dit inspirerende initiatief!

 

17 jonge kunstenaars uit verschillende afstudeerjaren zoeken elkaar na hun academietijd weer op om samen te werken, discussiëren, exposeren en meer!

In het midden

In het midden

 

Bij In het midden komen oud-studiegenoten samen om in Tempory Art Centre (TAC) te Eindhoven een werkperiode aan te gaan van 28 april t/m 6 mei. In deze periode is er ruimte voor experiment, ontwikkeling van en reflectie op werk en proces. De werkperiode wordt opgevolgd door een expositie van 6 mei t/m 12 juni die feestelijk zal worden afgesloten met een kunstveiling.

 

Om meer verdieping te creëren in werk en proces zijn er tijdens de expositieperiode op vier verschillende dagen gastsprekers aanwezig die tijdens vrij toegankelijke gesprekken in zullen gaan op het werk van de deelnemers. Naast het maken van werk krijgen deelnemers ook de gelegenheid om evenementen en andere openbare activiteiten te initiëren.

 

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ons proces van dichtbij te komen bekijken en het gesprek met de kunstenaars aan te gaan.

 

Deelnemers:

Tessa Chaplin, Lisette van Doren, Yana van Eekert, Jonathan Gaarthuis, Samuel Hortulanus, Sjuul Joosen, Bart Kok, Lars Reen, Eva Schalkwijk & Liza Wolters, Annemarie Slobbe, Lea Theunissen, Teun Welten, Milan van Wezel, Iris van Wijk, Imke Zeinstra en Margot Zweers

 

Opening is op Vrijdag 6 mei 19:30

Waar:

Temporary Art Centre (TAC)

Vonderweg 1

5611 BK Eindhoven

 

Veel meer informatie over de expo en gastsprekers bezoek onze Facebook pagina waar iedere dag een nieuwe kunstenaar wordt voorgesteld

 

https://www.facebook.com/inthetmidden/

 

Je kan ons ook steunen voor het project op

 

https://www.voordekunst.nl/projecten/4412-in-het-midden-1

 

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl