Management

Jacobien de Korte

Jacobien de Korte is geboren in 1969 en heeft grafische vormgeving gestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam (Willem de Kooning). Ze woont en werkt in zowel Den Haag als op de Veluwe.

In Den Haag ontmoet ze meestal andere beeldend kunstenaars bijv. Bij de Haagse Kunstkring en Pulchri. Bij beide verenigingen is ze kunstenaarslid en bij Pulchri tevens lid van de tentoonstellingscommissie.

Jacobien de Korte

Entrance 4

Als fotograaf werkt ze veelal autonoom. Hiernaast kan haar fotowerk uit archief toegepast worden binnen grafische toepassingen, zoals een boekomslag. Haar autonome werk ontstaat vanuit persoonlijke gevoelens en ervaringen. Op verstilde, introverte wijze tracht ze begrippen uit te drukken zoals: “vervreemding, eenzaamheid, mysterie en melancholie. Voor ieder mens zijn deze in meer of mindere mate herkenbaar.

Met het streven naar wederzijdse herkenbaarheid hoopt ze troost en begrip te vinden en te bieden. Het printen van haar werk op fine art papier is hierbij een belangrijk onderdeel van het proces.

Haar werk in commissie bestaat meestal uit opdrachten die verband houden met architectuur. Dit komt vooral door haar achtergrond in grafisch ontwerp en haar liefde voor architectuur.

Jacobien de Korte

T.w.o. wait

Jacobien schildert sinds kort ook; ze is bezig het vak onder de knie te krijgen. Ze wil graag onafhankelijk zijn en overal kunnen werken. Dit is met haar apparatuur wat lastig, maar tekenen kan overal.Ze heeft meestal een schetsboeken evt.schildersattributen mee op reis. Dit combineert fantastisch met fotografie, het voedt elkaar.

Klik hier om nog meer te weten te komen over  Jacobien de Korte.

[ylp_products_masonry heading=”Jacobien de Korte te koop” font_size=”” primary_color=”#1e73be” color=”#ffffff” background_color=”#1e73be” columns=”3″ product_style=”style_3″ padding=”5px” orderby=”title” per_category=”3″ per_page=”3″ category=”jacobien-de-korte”]
Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl