Koningsdag: Oranje Boven!

Wie in zijn leven nog nooit een lintje heeft mogen ontvangen maar diep in zijn hart vindt dat hij daar eigenlijk wel recht op heeft kan zijn slag slaan in Galerie de Kunstkop in Delft. Niemand minder dan Willem Alexander speldt elke bezoeker van de tentoonstelling een lintje op de borst. In het kader van Koningsdag kunnen bezoekers geridderd worden in de orde van de Kunstkop in de tentoonstelling Oranje Boven.

Inspiratiebronnen voor Oranje Boven

Beeldende kunstenaars Wilma Keizer en René Jacobs hebben zich in het verleden regelmatig laten inspireren door het Koninklijk Huis en zullen enkele van hun Koninklijke Kunstwerken tentoonstellen tijdens ‘Oranje Boven’. Daarbij komen zowel de huidige als de vroegere generaties Oranjes aan bod.

Wilma Keizer - Jan Huigen in de ton

Wilma Keizer – Jan Huigen in de ton

Bij Wilma Keizer ligt de focus voornamelijk op Prinses Juliana. Keizer beschrijft Juliana als “een vrouw die onder de mensen wilde zijn en eigenlijk geen koningin. Een mensenmens”. Bij René Jacobs ligt de aandacht bij Willem Alexander die hij omschrijft als de Koninklijke Kaaskop. Willem is volgens René in zijn hart een groot kind gebleven. Van beide kunstenaars zal een selectie van hun werken tentoongesteld worden.

De expositie is nog te zien tot en met 28 april in Galerie de Kunstkop in Delft. Voor meer informatie zie: www.galeriedekunstkop.nl

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl