Kunstenaar Peter Maasdam

Kunstenaar Peter Maasdam

Kunstenaar Peter Maasdam wordt in 1962 geboren in Amsterdam. De passie voor kunst komt bij Peter Maasdam op vele manieren tot uiting, maar krijgt echt richting als leerling van kunstenaar Peter Schenk.

De artist Peter Maasdam werkt naar naaktmodel en doet dit doorgaans op papier. Hierbij zijn de standen die zijn model inneemt kort. Zo blijft de energie in het werk behouden. De werken die zo ontstaan kunnen als eindproduct gebruikt worden, maar vaak worden deze studies op canvas verder verwerkt tot een groter geheel.

Zowel in zijn abstracte als figuratieve werk wordt door Peter Maasdam gebruik gemaakt van diverse collagetechnieken. Met handgeschept Nepal papier brengt hij vlakverdelingen op het canvas aan. Met kwast, hand, penseel, grote plamuurmessen en soms direct vanuit de tube werkt de kunstenaar vervolgens met passie naar het eindresultaat, maar altijd staat de directe overdracht van de energie centraal, Maasdam maakt geen kunst maar laat het ontstaan!

Kenmerkend voor de kunst van Maasdam is dat het werk “ademt”. Hierdoor krijg je als kijker het gevoel dat je door het schilderij heen kan wandelen, waarbij ruimte is voor eigen invulling. Dit geldt zowel voor zijn abstracte werk als voor het meer figuratieve stukken. De energie van Peter Maasdam is altijd onmiskenbaar in zijn werk aanwezig. Maasdam: “Mijn beste werk is een samensmelten van kracht en gevoeligheid.”

Kunstenaar Peter Maasdam

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!