Kunstenaar van de week: Sofie van Esch

Naast dat Online Galerij een website is waar regelmatig artikelen te lezen zijn over de kunst en cultuur wereld van Nederland en de rest van de wereld, hebben wij ook een eigen online galerij met een breed aanbod van kunst van verschillende kunstenaars. In de galerij zijn er diverse vormen van kunst te vinden; van fotografie tot sculptuur tot surrealistische schilderkunst. Elke week lichten we een kunstenaar uit en met deze week: Sofie van Esch!

 

Sofie van Esch studeerde in 2014 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zelf zegt ze het volgende over haar werk:

 

“Ik vertel graag andermans verhaal.
Of het nu gaat om de belevingswereld van een blinde, of het in beeld brengen van iemands visie binnen de modewereld. Binnen onze huidige beeldcultuur ervaar ik dat grootse gebaren nodig lijken te zijn om een verhaal te vertellen. Met mijn werk reageer ik op deze voorgekauwde beelden waarbij weinig aan de verbeelding wordt over gelaten. Juist aan de minder opvallende emotionele gebeurtenissen die als vanzelfsprekend worden gezien wil ik aandacht schenken.

Ik ben een aandachtig waarnemer en dit is terug te zien in mijn werk. Met subtiele gebaren en het inzoomen op details streef ik in mijn werk naar een vorm van rust. Ik wil dat mijn werk bijna voelbaar wordt.

Voor mijn projecten werk ik graag samen met mijn onderwerp en laat de persoon waarover ik vertel eigen inbreng geven. Op die manier laat ik me inspireren en ik geloof dat dit soort samenwerkingen een sterk beeld oplevert.”

 

Inderdaad zie je in haar werk alledaagse onderwerpen die op een bijzondere manier zijn waargenomen, waardoor interessante visies en parallellen ontstaan.

 

Mocht je interesse hebben in het werk van Sofie, dan kan je haar werk kopen via deze link. Tevens is het ook mogelijk om bij haar Online Galerij pagina te komen door middels van het klikken op de onderstaande afbeeldingen.

 

Kunstenaar van de week: Sofie van Esch

Sofie van Esch: Bardenas Dessert

Kunstenaar van de week: Sofie van Esch

Sofie van Esch: Cylia

Kunstenaar van de week: Sofie van Esch

Sofie van Esch: Catherine

Kunstenaar van de week: Sofie van Esch

Sofie van Esch: Seascape

Kunstenaar van de week: Sofie van Esch

Sofie van Esch: Roots 1

Kunstenaar van de week: Sofie van Esch

Sofie van Esch: Roots 2

Kunstenaar van de week: Sofie van Esch

Sofie van Esch: Teen

Kunstenaar van de week: Sofie van Esch

Sofie van Esch: Suzanne 4

 

 

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl