Ronald A. Westerhuis

Nederland, 1971

Ronald A. Westerhuis maakt enorme sculpturen van roestvrij staal. Hij is de ontwerper van het Nationaal Monument MH17 dat vorig jaar is onthuld in het herdenkingsbos bij Vijfhuizen. Van 16 juni t/m 2 september 2018 is in Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis een groot overzicht te zien van deze belangrijke hedendaagse kunstenaar.

Ronald A. Westerhuis (Tiel 1971) raakte als lasser in de offshore gefascineerd door het materiaal roestvrij staal. Sindsdien maakt hij imposante sculpturen die worden getoond en verkocht van Shanghai tot Miami. De onverwoestbaarheid, de zware structuur en koude uitstraling van rvs lenen zich perfect voor zijn sculpturen. De kunstenaar gelooft niet in grenzen of vooropgestelde regels.

Hij werkt vanuit zijn studio’s in Zwolle en Shanghai daarom het liefst op gigantisch formaat. Daarmee zijn de beelden ware landmarks. Ontwerpen voor beelden van 60 meter hoog zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. “Het beeld zelf wordt niet beter als het groter wordt, de impact van het beeld wel”, aldus Westerhuis. Door delen van het staal te polijsten creëert hij spiegelende oppervlaktes die landschap, wolkenlucht en toeschouwer onderdeel laten zijn van het werk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margo op 06 23 61 95 60.

Werk

Meer informatie over Ronald Westerhuis

Neem vrijblijvend contact op met onze specialist Margo: 06 23 61 95 60 of margo@onlinegalerij.nl