Landgoed Fraeylemaborg imponeert

Het Cultuurfonds selecteert elk jaar een buitenplaats die een grote en noodzakelijke herstelbijdrage voor natuur en erfgoed verdient. Het Landgoed Fraeylemaborg is het schoolvoorbeeld van hoe je een breed publiek de schoonheid van natuur en cultuurhistorie op een bijzondere en eigentijdse manier kunt laten beleven.

Fraeylemaborg is een schitterend landgoed, bestaande uit een 18e-eeuws kasteel met groot park, te midden van het Groningse platteland bij Slochteren. De oorspronkelijke ‘borg’ is meer dan zevenhonderd jaar oud en kreeg in de 18e eeuw haar huidige witgepleisterde uiterlijk. Rondom de buitenplaats ligt een lommerrijk park.

[adinserter block=”2″]

Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt Fraeylemaborg vanwege de unieke cultuurhistorische en landschappelijke waarde van dit Groningse landgoed.

De restauratiewerkzaamheden betreffen het herstel van diverse bouwkundige onderdelen van de buitenplaats waaronder bruggen, bijgebouwen en dakkapellen.

Landgoed Fraeylemaborg imponeert

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt de Groningse buitenplaats Fraeylemaborg met € 100.000 voor herstelprojecten. De bijdrage komt vanuit de budgetten voor zowel natuur als voor monumentenzorg. Bekijk de video.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij opgezet om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor hemzelf en het grote publiek. Gaandeweg bleek online galerij voor hem de plek waar liefde voor kunst en cultuur begint