Loving Vincent

Loving Vincent: ontdek de wereld van Vincent van Gogh

Ken je hem niet van zijn schilderij met de zonnebloemen dan misschien wel van zijn welbekende, tragische verhaal. Vincent van Gogh is een van ‘s werelds bekendste kunstenaars, waar wij als Nederland trots op mogen zijn. Vanaf dit jaar is het zelfs mogelijk een diepere kijk te nemen in zijn leven. De film Loving Vincent neemt je mee door een tijdreis van het wonderlijke bestaan van Vincent van Gogh.

Stillevens, landschappen en zelfportretten; Vincent van Gogh heeft een enorme diversiteit aan creaties. Tijdens zijn levensjaren produceerde hij zo’n 2000 verschillende werken, waaronder 860 olieverfschilderijen. Één van zijn bekendste kunstwerken is altijd nog het schilderij Sterrennacht. Dat Van Gogh ook internationaal erg geliefd is, blijkt uit het jaarlijks aantal bezoekers van het Van Gogh Museum en de nieuwe film Loving Vincent.

Loving Vincent is een initiatief van de Poolse schilder en regisseur Dorota Kobiela en Hugh Welchman. Samen met een team van ruim honderd artiesten maken zij beelden in de stijl van Van Gogh. Ieder fragment uit de animatiefilm is dan ook volledig gebaseerd op zijn schilderijen. De film biedt een verbluffende kijk in de wereld van Vincent van Gogh. Van zijn glorieuze tijden tot aan zijn treurige dood; het filmspektakel is een ode aan Van Gogh’s leven.

De film zal pas later dit jaar te zien zijn. Nu kunnen wij alvast genieten van een klein voorproefje!

Bekijk hier de trailer.

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl