Fotografe Micky Hoogendijk – The Other Side of Fear is Freedom

fotografe Micky HoogendijkEduard Planting Gallery presenteert een tentoonstelling van de fotografe Micky Hoogendijk van 10 januari tot en met 7 maart 2015. Met ‘The Other Side of Fear is Freedom‘ toont de iconische kunstfotograaf kleur en zwart-wit portretten die de verborgen kwetsbaarheid en schoonheid van de mens weerspiegelen. Aan de basis van Hoogendijks werk vindt je vaak een ontmoeting, droom of onderwerp dat leidt tot een explosie van ideeën.

Terugkerende thema’s in het werk van Hoogendijk zijn religie, samenleving en mythologie. De krachtige afbeeldingen die te zien zijn op de tentoonstelling zijn het resultaat van de nieuwsgierigheid van de fotograaf naar de ‘diversiteit’ van mensen en objecten. Soms speelt ze met perspectief, soms met een andere kijk op de werkelijkheid. In al haar werk is er een constante zoektocht te zien, de verschuiving naar ‘The Other Side’, wat de toeschouwer een moment tot nadenken geeft.

The-Bride

Micky Hoogendijk, The Bride, 2014, Lambda High Gloss, 3 mm Hard Coated plexiglas in 4 mm, Dibond

Micky Hoogendijk komt uit een artistieke familie. Al op jonge leeftijd ontwikkelde ze een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Als actrice en model stond ze jarenlang vóór de camera. Sinds 2010 woont Micky in de Verenigde Staten en staat ze achter de camera als fotograaf.

Regal-black-micky-hoogendijk

Micky Hoogendijk, Regal Black, 2012, Hahnemuhl Photo Rag, Baryta

Micky Hoogendijk’s werk was al eerder te zien bij kunstbeurzen zoals Art Platform Los Angeles, (e)merge in Washington, Contemporary Istanbul, RAW Art Fair in Rotterdam, KunstRAI en PAN Amsterdam. Ze exposeert ook in galeries in de Verenigde Staten, Japan en Europa.

De tentoonstelling ‘The Other Side of Fear is Freedom’ is te bezoeken van 10 januari tot en met 7 maart. Ga voor meer informatie naar de website van Eduard Planting Gallery.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!