Mondriaan de dansende Madonna

Deze voorstelling gaat niet over het welbekende werk van Mondriaan, maar juist over het leven dat de man geleid heeft; de jazzclubs die hij afstruinde, op zoek naar de nieuwste klanken, de vrouwen die zijn leven mochten inkleuren, al was het vaak maar voor even, onderwijl oorlogen ontvluchtend, steeds op zoek naar het sublieme in leven en kunst.

Mondriaan de dansende Madonna. Fotograaf: Robert van Stuyvenberg

Mondriaan de dansende Madonna. Fotograaf: Robert van Stuyvenberg

‘De Dansende Madonna’ wordt meer dan alleen een biografie. Middels meerdere performances, waarbij het publiek ondergedompeld wordt in de broeierige sfeer van de eerste jazzclubs, laten we zien waar Mondriaan zich mee omringde. Door nieuw geschreven teksten waarin geliefdes en vrienden van Mondriaan aan het woord komen, tezamen met flarden uit het oeuvre van Mondriaan zelf én de jazzmuziek, proberen we zo dicht mogelijk bij de Mensch achter de kunstenaar te komen.

Mondriaan de dansende Madonna

2017 Is uitgeroepen tot het jaar van Mondriaan en zo kleuren de roodgeelblauwe composities het straatbeeld van Den Haag. Ook de musea richten extra tentoonstellingen in met zijn werk. Het Vijfde Bedrijf raakte echter nieuwsgierig naar de man zelf, wiens bijnaam kennelijk ‘de dansende madonna’ was.

Mondriaan de dansende Madonna

Mondriaan de dansende Madonna

Over Het Vijfde Bedrijf

Het Vijfde Bedrijf maakt theater waarin het ‘weggedrukte’ individuele (levens)verhaal alsnog voor het voetlicht wordt gebracht. Zowel vergeten personages uit de toneelliteratuur als ook de levensverhalen van echte mensen vormen de onuitputtelijke inspiratiebron.

Let op: deze voorstelling speelt op locatie
Locatie en routebeschrijving: Voormalige Loods van de Appel. Laan van Poot 97 (duinzijde- tegenover de Nachtegaallaan). De loods ligt net in de duinen van de Bosjes van Poot, aan een zijstraat (Ook Laan van Poot).

De Dansende Madonna

Het Vijfde Bedrijf – 15 september t/m 7 oktober!
Mondriaan de dansende Madonna
Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!