Other Futures

Voor het eerst in de geschiedenis komen makers en denkers uit Afrika, Mexico, Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en de diaspora samen, om het kritische genre van sciencefiction te vieren.

Door middel van romans, muziek, film, animatie, beeldende kunst en theorie schetst Other Futures een nieuwe toekomst. Sociale thema’s als klimaatverandering en de rol van sciencefiction komen aan bod. Verwacht een tentoonstelling in de Melkweg Expo, een storytelling evenement in VondelCS, een online platform én een festival in de Melkweg en de Sugarfactory.

Het Cultuurfonds draagt bij aan de muziekprogrammering. Muzikanten krijgen de kans hun hoopgevende, inspirerende en vernieuwende denkbeelden over de toekomst te tonen en met elkaar in contact te komen. Tijdens het festival geven onder meer een aantal musici uit Turkije acte de présence.

Bekijk het programma op www.otherfutures.nl

Other Futures

Stichting Mouflon ontvangt € 35.000 van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor het festival. € 20.000 hiervan komt uit het MCN Fonds, een van de fondsen op naam binnen het Cultuurfonds, dat Nederlandse muziektalentontwikkeling bevordert. € 5.000 wordt bijgedragen uit het Marmara Fonds, voor projecten betreffende de relatie Nederland/Turkije. De overige € 10.000 komt uit het budget voor Muziek projecten.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!