Photo Town van Foam Lab

Photo Town- Sanja MarusicPhoto Town van Foam Lab. Ben jij ook zo uitgekeken op je Ikea poster, kattenkalender of geelgerookte kale muur? Droom je ervan om een echte fotoprint van een jonge kunstenaar in huis te hebben? Op zaterdag 13 juli 2013 organiseert Foam Lab Photo Town, de jongste fotomarkt van Nederland. Een unieke combinatie van een straatfeest en een markt waarop jonge fotografen zich presenteren en hun werk verkopen. Tijdens de kick off van Photo Town op 12 juni in &Foam, presenteerden 6 talentvolle fotografen hun portfolio aan publiek. Het publiek stemde mode fotografe Sanja Marusic tot winnaar. Naast Sanja zijn de eerste zes namen Sander Dekker, Rein Janssen, Hester den Boer, Sabrina Scarpa en  Dimitri Valentijn.

In totaal verkopen vijfentwintig opkomende fotografen een selectie van hun werk, ze bepalen zelf de prijs maar bieden allemaal ook één print aan voor vijfentwintig euro. Deze betaalbare foto kan op deze dag direct worden uitgeprint. Photo Town is de plek  om voor een klein bedrag een bijzonder kunstwerk te bemachtigen en om in direct contact te komen met de kunstenaar. De markt draait om  fotografie en heeft ook een veelzijdige programmering in de vorm van live muziek, culinaire verrassingen, fijne drankjes en ander vermaak.

Sabrina Scarpa

Sabrina Scarpa studeert aan de Fotoacademie in Amsterdam. Met haar dromerige zwart wit fotografie toont ze ons de schoonheid van kleine gebeurtenissen in het dagelijkse leven.

Rein Janssen

Rein Janssen is in 2011 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunst Den Haag en heeft zich gespecialiseerd als stilleven fotograaf. Rein werkt vanuit experiment, en laat het materiaal indirect spreken.

Sander Dekker

Sander Dekker is een Amsterdamse fotograaf wiens werk zich kenmerkt door een mix van humor, ongewone composities en mooie mensen met een sterkte sensuele energie.

Dimitri Valentijn

Dimitri Valentijn studeerde in 2012 af aan de Fotoacademie in Amsterdam na een carrière in het leger. Herinneringen zijn zijn uitgangspunt die hij tot leven laat komen door middel van projecties die hij fotografeert.

Hester den Boer

Hester den Boer is freelance journalist. Hester heeft meerdere journalistieke reizen gemaakt waarover ze zowel fotografische als geschreven reportages maakte. Tijdens haar reizen logeert ze vaak bij mensen thuis, waardoor ze de leefwereld in deze landen van dichtbij in beeld kan brengen.

Sanja Marusic

Sanja Marusic is een vierdejaars studente aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunst Den Haag. Haar werk kenmerkt zich door dromerige maar tegelijk ook rauwe portretten.

Fotografen Photo Town

Dit zijn de fotografen wiens werk te bewonderen én te koop is tijdens Photo Town op 13 juli in de Tolhuistuin

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!