Portretten van vrouwelijke Afrikaanse strijders als street art

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-4

Portretten van vrouwelijke Afrikaanse strijders als street art

Franse street artist YZ brengt in het West-Afrikaanse Benin een hommage aan vrouwelijke Afrikaanse strijders, in de vorm van street art. Ze noemt de serie afbeeldingen ‘Amazone’. De afgebeelde vrouwen zijn Dahomey strijders.

Ik wil de krijgers uit de oudheid tonen: revolutionaire, antikoloniale, intellectuele vrouwen die het verhaal van Afrika hebben geschreven. We hebben figuren nodig om trots op onze roots te zijn, om te blijven vechten voor onze rechten en om het verhaal van morgen te kunnen schrijven”

– YZ

Franse street artist YZ brengt in het West-Afrikaanse Dahomey een hommage aan vrouwelijke Afrikaanse strijders, in de vorm van street art. Ze noemt de serie afbeeldingen 'Amazone'. De afgebeelde vrouwen zijn Dahomey strijders.   Ik wil de krijgers uit de oudheid tonen: revolutionaire, antikoloniale, intellectuele vrouwen die het verhaal van Afrika hebben geschreven. We hebben figuren nodig om trots op onze roots te zijn, om te blijven vechten voor onze rechten en om het verhaal van morgen te kunnen schrijven"   - YZFranse street artist YZ brengt in het West-Afrikaanse Dahomey een hommage aan vrouwelijke Afrikaanse strijders, in de vorm van street art. Ze noemt de serie afbeeldingen 'Amazone'. De afgebeelde vrouwen zijn Dahomey strijders.   Ik wil de krijgers uit de oudheid tonen: revolutionaire, antikoloniale, intellectuele vrouwen die het verhaal van Afrika hebben geschreven. We hebben figuren nodig om trots op onze roots te zijn, om te blijven vechten voor onze rechten en om het verhaal van morgen te kunnen schrijven"   - YZFranse street artist YZ brengt in het West-Afrikaanse Dahomey een hommage aan vrouwelijke Afrikaanse strijders, in de vorm van street art. Ze noemt de serie afbeeldingen 'Amazone'. De afgebeelde vrouwen zijn Dahomey strijders.   Ik wil de krijgers uit de oudheid tonen: revolutionaire, antikoloniale, intellectuele vrouwen die het verhaal van Afrika hebben geschreven. We hebben figuren nodig om trots op onze roots te zijn, om te blijven vechten voor onze rechten en om het verhaal van morgen te kunnen schrijven"   - YZFranse street artist YZ brengt in het West-Afrikaanse Dahomey een hommage aan vrouwelijke Afrikaanse strijders, in de vorm van street art. Ze noemt de serie afbeeldingen 'Amazone'. De afgebeelde vrouwen zijn Dahomey strijders.   Ik wil de krijgers uit de oudheid tonen: revolutionaire, antikoloniale, intellectuele vrouwen die het verhaal van Afrika hebben geschreven. We hebben figuren nodig om trots op onze roots te zijn, om te blijven vechten voor onze rechten en om het verhaal van morgen te kunnen schrijven"   - YZFranse street artist YZ brengt in het West-Afrikaanse Dahomey een hommage aan vrouwelijke Afrikaanse strijders, in de vorm van street art. Ze noemt de serie afbeeldingen 'Amazone'. De afgebeelde vrouwen zijn Dahomey strijders.   Ik wil de krijgers uit de oudheid tonen: revolutionaire, antikoloniale, intellectuele vrouwen die het verhaal van Afrika hebben geschreven. We hebben figuren nodig om trots op onze roots te zijn, om te blijven vechten voor onze rechten en om het verhaal van morgen te kunnen schrijven"   - YZ

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-8

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-7

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-6

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-5

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-2

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-1

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-10

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-9

brooklyn-street-art-yz-yseult-senegal-web-11

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!