Rewire Festival in Den Haag

Het Rewire festival is een jaarlijks internationaal feest voor avontuurlijke muziek, met een programma van wereldklasse. Meer dan 100 concerten, multidisciplinaire performances, filmvertoningen, lezingen en workshops. In 2017 vindt het festival plaats in Den Haag, in kerken, oude fabrieken en verlaten panden, maar ook in meer gevestigde theaters en poppodia.

Naast het festivalprogramma ondersteunt het Cultuurfonds ook het educatieve programma van Rewire, voor primair én voortgezet onderwijs. Inger Koerselman en Zoe Reddy ontwikkelen een workshop voor groep 6, 7 en 8, met het thema ‘visueel geluid’. Leerlingen werken samen aan een visueel uniek object, wat een ook onverwacht geluid produceert. Voor de oudere leerlingen werkt Rewire samen met Watch that sound, voor de workshop game sound design. Met een speciale software gaan ze aan de slag met een persoonlijke soundtrack, door hen gespeeld. gecomponeerd en geregistreerd.

 

Rewire Festival

Dit festival wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds, met een bijdrage van € 40.000. Cultuurfonds Zuid-Holland draagt daarnaast € 5.000 bij aan het educatieve programma van Rewire, voor primair én voortgezet onderwijs.

KOOP UW TICKETS HIER

Van 31 maart t/m 2 april 2017. Lees meer over Rewire op www.rewirefestival.nl.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij opgezet om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor hemzelf en het grote publiek. Gaandeweg bleek online galerij voor hem de plek waar liefde voor kunst en cultuur begint