Rotterdam Art Ride

Van 5 tot en met 9 juni 2018 werkten 14 lokale en internationale kunstenaars aan één van Rotterdams grootste openbare kunstwerken; Rotterdam Art Ride (ROAR). In totaal werden er 18 steunpilaren van de metrobaan tussen metrostations Rijnhaven en Maashaven beschilderd. Nu is er een beton grijs stuk Rotterdam wordt veranderd in een oase van kleur. Op 10 juni opende ROAR officieel, en loopt vanaf dan voor een periode van 5 jaar.

Kunstenaars

Van de 18 steunpilaren zijn er 14 beschilderd door zowel lokale als internationale artiesten. Lokale partijen zijn onder andere; NIFFO gallery, Mart Bechtold, Hans Citroen, Danny Rumbl. De internationale artiesten komen vanuit heel Europa. Het project samen heeft geresulteerd in een van Rotterdams grootste openbare kunstprojecten.

Kunstenaar Eelco bezig met het beschilderen van een betonblok. © Frank de Roo

De overige 4 pilaren zijn beschikbaar gesteld aan de jeugd en scholen in de buurt. Onder leiding van professionele kunstenaars mochten kinderen en jongeren hun eigen invulling eraan geven. “Door een jonge doelgroep actief te betrekken bij de eigen leefomgeving en het aanwakkeren van hun creativiteit bieden we een basis voor zowel talentontwikkeling als eigenaarschap van de buurt”, aldus de organisatie.

Organisatie Rotterdam Art Ride

Rotterdam Art Ride is georganiseerd door kunstorganisatie Foundation Mesh en cultureel onderneemster Marjon van der Linde. De partijen hebben de handen ineen geslagen met het gezamenlijk doel stadsdeel Rotterdam Zuid te laten opbloeien. Met de kunstwerken worden zowel bewoners als bezoekers van Rotterdam over de bekende Erasmusbrug heen getrokken om ook de wijken daarachter te kunnen ontdekken.

Met de kunstwerken wordt een kunstroute gecreëerd langs de kade van de Maas en wordt beeldende kunst openbaar gemaakt voor een brede doelgroep. De pilaren worden daarnaast ook onderdeel van verschillende tours. Het project richt zich daarnaast op de ontwikkeling van Rotterdam Zuid als stadsdeel, dat van de recente toegenomen aandacht voor Rotterdam nog weinig heeft meegemaakt.

Meer informatie over ROAR vindt u via www.rotterdamartride.com

Tags:
,
Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl